Ζητούν συνάντηση με τον Χαμπιαούρη για το θέμα των GCE οι εκπαιδευτικοί

Μετά το σάλο που έχει προκαλέσει η απόφαση του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου να διαθέσουν αδιάθετες θέσεις σε προπτυχιακά προγράμματα για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020, σε υποψήφιους που έχουν επιτύχει σε διεθνείς εξετάσεις, οι εκπαιδευτικοί ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας.
 
ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ χαρακτηρίζουν αυθαίρετες και παράνομες αυτές τις αποφάσεις, με τον πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ να αναφέρει στον REPORTER πως οι εκπαιδευτικοί ζητούν την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυρά εκπαιδευτικών κατά Παν. Κύπρου και ΤΕΠΑΚ-«Παράνομες και αυθαίρετες οι αποφάσεις»

«Θέλουμε ο Γενικός Εισαγγελέας να μελετήσει το θέμα, καθώς αυτές οι αποφάσεις είναι ενάντια στον περί Παγκυπρίων Εξετάσεων νόμο, καθώς επίσης και στους κανονισμούς εισδοχής στα δημόσια Πανεπιστήμια. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως τέτοιου είδους ενέργειες υποσκάπτουν το δημόσιο σχολείο, παραβιάζουν την αρχή της ισότητας και προάγουν περαιτέρω την ιδιωτικοποίηση της κυπριακής εκπαίδευσης», σημείωσε ο Κώστας Χατζησάββας.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης καθηγητών, υποστήριξε επίσης πως, τόσο οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις, όσο και η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ), ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη, ώστε να συζητηθεί το θέμα.
 
«Σαν εκπαιδευτικοί ζητήσαμε και έκτακτη σύγκλιση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, για να ενημερώσουμε τους βουλευτές και να μελετήσουμε το ζήτημα», κατέληξε ο κ. Χατζησάββας.
 
«Είμαστε ενάντια σε ό,τι
υποβαθμίζει τη δημόσια εκπαίδευση»
Αντίθετη με την απόφαση του Πανεπιστημίου Κύπρου και του ΤΕΠΑΚ είναι και η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών, με τον πρόεδρό της να αναφέρει στον REPORTER, πως οι μαθητές είναι απόλυτα σύμφωνοι με τις απόψεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

«Σαν ΠΣΕΜ θέλουμε να πούμε πως είμαστε ενάντια σε οτιδήποτε υποβαθμίζει τη δημόσια εκπαίδευση, το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο Πανεπιστήμιο, προς όφελος των διεθνών εξετάσεων και των ιδιωτικών σχολείων», ξεκαθάρισε ο Παναγιώτης Γεωργίου.
 

Δειτε Επισης

Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης, συστήνεται αποφυγή ανοικτών χώρων
Βροχές στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία
Πάνω από 280 υιοθεσίες στην Κύπρο μέσα σε πέντε χρόνια-Τριψήφιος ο αριθμός των αιτήσεων από το 2021
Καταγγελίες επιβατών για προβληματικά check-in, καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια
Μόνο το ένα τέταρτο των αιτητών ή κατόχων ασύλου εισφέρουν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις
Άδικη απόφαση της Βουλής για περίθαλψη κρατικών υπαλλήλων καταγγέλλει η Ισότητα
Πιάνουν δουλειά τα ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων για μοτοσυκλέτες
Απόδοση τιμής στη θυσία του Μιχαλάκη Καραολή από την Υφυπουργό Πολιτισμού
Άρχισε η αποστολή προεγκρίσεων για το σχέδιο Φωτοβολταϊκά για Όλους
Σε συνεργασία για προστασία του χαλλουμιού ΠΟΠ καλεί το Υπ. Γεωργίας τους αιγοπροβατοτρόφους