Υπόθεση ΣΑΠΑ-Δεν κάλεσαν τον μάρτυρα κατηγορίας

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο προσήχθησαν σήμερα οι πέντε κατηγορούμενοι για την πολύκροτη υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου.
 
Οι πέντε κατηγορούμενοι Γιώργος Μιχαηλίδης, Φειδίας Σαρίκας, Ευστάθιος Ευσταθίου, Βάσος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλής αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δεκασμό δημόσιου λειτουργού, συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, αθέμιτη κτήση περιουσιακού οφέλους από λειτουργούς και αξιωματούχους του δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
 
Το δικαστήριο διέταξε την συνέχιση της εκδίκασης της υπόθεσης  για τις 25  Απριλίου και όπως οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.
 
Στην σημερινή δικάσιμο ενώ αναμένετο  να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας ο αστυφύλακας κ. Θεοχάρης Παλάοντας, ο μάρτυρας δεν παρουσιάστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου.
 
Ύστερα από έρευνα της Κατηγορούσας αρχής που εκπροσωπείται από τον Α’ Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίκο Κέκκο και τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου διεφάνη ότι η κλήση δεν είχε επιδοθεί στο μάρτυρα λόγω ασθενείας του.
 
Το δικαστήριο χαρακτήρισε την εξέλιξη απαράδεκτη και κάλεσε την κατηγορούσα αρχή να διερευνήσει το θέμα.
 
Αναφέρθηκε επίσης στην εικόνα της  αδυναμίας της επίδοσης της μαρτυρικής κλήσης είτε σε άρρωστο είτε σε υγιή αστυνομικό.
 
Είπε ακόμη πως δεν έχει αποσαφηνιστεί το είδος της ασθενείας του μάρτυρα κατηγορίας αστυφύλακα Θεοχάρη Παλάοντα.
 
Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας κατηγορίας είναι ο αστυφύλακας που σύμφωνα με την κατάθεση του,  ο 5ος κατηγορούμενος Γ. Σιαηλής επισκέφτηκε στα αστυνομικά κρατητήρια τον τέως Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα κατά τις πρώτες μέρες της σύλληψης του και παρουσιάστηκε ως δικηγόρος του.
 
Ακολούθως ενώπιον του δικαστηρίου παρουσιάστηκαν κάποια παραδεκτά γεγονότα που αναφέρονταν σε κάποιους τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορουμένων.
 
Στο πλαίσιο αυτό ενώπιον της δικαστικής διαδικασίας και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι έγιναν κάποια γεγονότα, και ως εκ τούτου θα αποφευχθεί να παρουσιαστούν στο δικαστήριο κάποιοι μάρτυρες.
 
Σημειώνεται πως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των μαρτύρων αναμένεται η αγόρευση και των δύο πλευρών για την εκ πρώτης όψεως απόφαση στο δικαστήριο καθώς και η ενδιάμεση απόφαση του Κακουργιοδικείου.
 
Στη υπόθεση ΣΑΠΑ που εκδικάζεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου υπάρχουν πέντε κατηγορούμενοι,12 συνήγοροι υπεράσπισης και δύο εκπρόσωποι της Κατηγορούσας αρχής.
 

Δειτε Επισης

Σοβαρή αμέλεια και ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα καταγγέλλει η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου
Το 55% της αγοράς οίνου καλύπτεται από κυπριακές ποικιλίες και 45% από ξένες
Υπ. Παιδείας: Να δώσουμε τα εφόδια για πολίτες που θα συμβάλουν στην επανένωση
Έλεγχοι από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή σε πάνω από 300 περίπτερα
Νομοθετική ρύθμιση πρακτικής άσκησης φοιτητών προωθεί η Κυβέρνηση
Την επαναπροκήρυξη Σχεδίου Ρύθμισης Οφειλών προσφύγων συζήτησε η Επιτροπή Προσφύγων
Διαβούλευση για Νομοσχέδιο τ/κ περιουσιών ζητά από Κυβέρνηση η Επιτροπή Προσφύγων
Εν κινήσει οι πυροβολισμοί στο θύμα της ενέδρας-Έφυγε από επίσκεψη στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας (pics)
Έτσι στήθηκε η ενέδρα θανάτου μέρα μεσημέρι στη Λακατάμια-Σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό σταθμό