Εκδήλωση μνήμης για τη Νάταλι Κρίστοφερ στην παρουσία Σπέχαρ στη νεκρή ζώνη

Εκδήλωση μνήμης για τη Νάταλι Κρίστοφερ, την αστροφυσικό, η οποία σκοτώθηκε στις αρχές Αυγούστου στην Ικαρία, αφού έπεσε σε χαράδρα, διεξάγεται την επόμενη εβδομάδα στη νεκρή ζώνη, στη Λευκωσία.
 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 28 Αυγούστου, στις 7μμ, στο Σπίτι της Συνεργασίας. Παρούσα στην εκδήλωση θα είναι και η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, η οποία θα αναφερθεί στο έργο της Νάταλι, όπως και αντιπρόσωπος από την πρεσβεία των ΗΠΑ.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση διοργανώνεται από διάφορες ομάδες και ομίλους με τους οποίους η Νάταλι συνεργαζόταν στενά, όπως Cyprus Trail Runners, Runite Nicosia, Cyprus Girls Can, Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας και το Σπίτι της Συνεργασίας.
 
Προστίθεται ότι η εκδήλωση θα είναι μη θρησκευτικού χαρακτήρα, θα περιλαμβάνει σύντομα αφιερώματα από άτομα ή οργανώσεις από όλη την Κύπρο που γνώριζαν ή δούλευαν με την Νάταλι. Επίσης θα απαγγελθούν ποιήματα και θα ακουστούν τραγούδια, ενώ στο τέλος θα τηρηθεί σιγή εις μνήμης της Νάταλι. Οι ομιλίες θα γίνουν στα Αγγλικά, Ελληνικά και Τούρκικα.
 
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης των τηλεσκοπίων στην οροφή του Σπιτιού της Συνεργασίας «για να θαυμάσουμε τo Σύμπαν με τον τρόπο που έκανε η Νάταλι».
 
Όσον αφορά τον χώρο της εκδήλωσης, αναφέρεται ότι στο Σπίτι της Συνεργασίας «η Νάταλι είχε διοργανώσει αρκετά από τα εργαστήρια και παρουσιάσεις της, αφού είναι ένα κέντρο φιλόξενο και ανοικτό προς άτομα με διαφορετικό εθνικό/πολιτισμικό/γλωσσικό υπόβαθρο που ζουν στην Κύπρο».
 
Παράκληση των διοργανωτών για όσους θα προσέλθουν στην εκδήλωση από τις ελεύθερες περιοχές είναι να αφήσουν τα αυτοκίνητα τους στους χώρους στάθμευσης πριν την είσοδο του Λήδρα Πάλας, ενώ συστήνεται τον κόσμο να φέρει μαξιλάρια για την εκδήλωση όπως και τις ταυτότητές του.

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας