Σάββατο 11 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πυρά εκπαιδευτικών κατά Παν. Κύπρου και ΤΕΠΑΚ-«Παράνομες και αυθαίρετες οι αποφάσεις»

  22/08/2019 13:31
Πυρά εκπαιδευτικών κατά Παν. Κύπρου και ΤΕΠΑΚ-«Παράνομες και αυθαίρετες οι αποφάσεις»

Πυρά εκπαιδευτικών κατά Παν. Κύπρου και ΤΕΠΑΚ-«Παράνομες και αυθαίρετες οι αποφάσεις»

  22/08/2019 13:31
Αντίθετοι με την απόφαση του Πανεπιστημίου Κύπρου και του ΤΕΠΑΚ να διαθέσουν θέσεις σε υποψηφίους που έχουν επιτύχει σε διεθνείς εξετάσεις, είναι οι εκπαιδευτικοί.
 
Σε κοινή τους ανακοίνωση οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις σημειώνουν πως είναι αυθαίρετες και παράνομες ο ενέργειες των δύο δημόσιων Πανεπιστημίων και αντιβαίνει τόσο στον περί διεξαγωγής των Παγκυπρίων Εξετάσεων Νόμο όσο και στους κανονισμούς των Πανεπιστημίων για εισδοχή στα δύο Πανεπιστήμια.

«Τέτοιου είδους παράτυπες ενέργειες υποσκάπτουν το δημόσιο σχολείο, παραβιάζουν την αρχή της ισότητας, προκαλούν τα αισθήματα των τελειόφοιτων μαθητών των Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων και ταυτόχρονα συνιστούν προνομιακή μεταχείριση έναντι όλων αυτών των παιδιών που παρακάθισαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις για εισδοχή στα δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου. Τέτοιου είδους ενέργειες, προάγουν την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Κυπριακής Εκπαίδευσης και υπονομεύουν τη δημόσια εκπαίδευση της Κύπρου».

Καλούν, παράλληλα, τον υπουργό Παιδείας και γενικά την Κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα, ώστε να σταματήσει κάθε ενέργεια εγγραφής των φοιτητών με τη διαδικασία των διεθνών εξετάσεων.

Αυτούσια η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών:
«Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ θεωρούν ότι οι πρόσφατες ανακοινώσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου και του ΤΕΠΑΚ, ότι θα διαθέσουν αδιάθετες θέσεις σε προπτυχιακά προγράμματα για το 2019/2020, σε υποψήφιους οι οποίοι έχουν επιτύχει σε διεθνείς εξετάσεις (GCE, Βaccalaureate ή άλλες ισοδύναμες εξετάσεις) είναι αυθαίρετες και παράνομες.

Η ενέργεια αυτή των δύο δημόσιων Πανεπιστημίων της Κύπρου αντιβαίνει τόσο στον περί διεξαγωγής των Παγκυπρίων Εξετάσεων Νόμο όσο και στους Κανονισμούς των Πανεπιστημίων για εισδοχή στα δύο Πανεπιστήμια.

Επιπρόσθετα, τέτοιου είδους παράτυπες ενέργειες υποσκάπτουν το δημόσιο σχολείο, παραβιάζουν την αρχή της ισότητας, προκαλούν τα αισθήματα των τελειόφοιτων μαθητών των Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων και ταυτόχρονα συνιστούν προνομιακή μεταχείριση έναντι όλων αυτών των παιδιών που παρακάθισαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις για εισδοχή στα δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου. Τέτοιου είδους ενέργειες, προάγουν την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Κυπριακής Εκπαίδευσης και υπονομεύουν τη δημόσια εκπαίδευση της Κύπρου.
Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ καλούν τον Υπουργό Παιδείας και γενικά την Κυβέρνηση να παρέμβουν άμεσα, ώστε, να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια εγγραφής φοιτητών με τη διαδικασία των διεθνών εξετάσεων.

Επιπρόσθετα, θα ζητήσουν άμεση σύγκληση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής για συζήτηση του σοβαρού αυτού θέματος. Παράλληλα, καλούν το Γενικό Εισαγγελέα να προβεί σε άμεση εξέταση της νομιμότητας της απόφασης των δημόσιων Πανεπιστημίων.

Τα δύο δημόσια Πανεπιστήμια οφείλουν και έχουν την ηθική υποχρέωση να παραχωρήσουν όλες τις διαθέσιμες θέσεις σε όσα παιδιά νομότυπα παρακάθισαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις, με βάση τη σειρά κατάταξής τους.

Σε περίπτωση που τα δύο Πανεπιστήμια δεν αποσύρουν το εν λόγω μέτρο, οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ θα αποφασίσουν τη λήψη μέτρων αντίδρασης».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας