Πέμπτη 9 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Μεταστατικός Καρκίνος Μαστού (ΜΚΜ)-Σημαντική έρευνα για πρώτη φορά στην Κύπρο

  21/08/2019 12:20
Μεταστατικός Καρκίνος Μαστού (ΜΚΜ)-Σημαντική έρευνα για πρώτη φορά στην Κύπρο

Μεταστατικός Καρκίνος Μαστού (ΜΚΜ)-Σημαντική έρευνα για πρώτη φορά στην Κύπρο

  21/08/2019 12:20
«Ποιες είναι οι ανάγκες των Κυπρίων γυναικών που βιώνουν ΜΚΜ»; «Πώς επηρεάζεται η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής τους;»
 
Για πρώτη φορά στην Κύπρο θα απαντηθούν τα πιο πάνω σημαντικά ερωτήματα, μέσω πρωτοποριακής έρευνας που έχει πραγματοποιηθεί και στην οποία καταγράφονται οι εμπειρίες γυναικών με Μεταστατικό Καρκίνο Μαστού (ΜΚΜ). Τα αποτελέσματα της έρευνας, οι εισηγήσεις καθώς και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ειδικών και των επηρεαζόμενων ασθενών, θα είναι το αντικείμενο Συνεδρίου που φέρει τον τίτλο:
 
                                                   «Γνώση, Δύναμη, Ελπίδα»
 
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 17:30 στο Ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία. Στην διάρκεια του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν παράλληλα οι τελευταίες εξελίξεις στην ιατρική, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση ώστε να ευαισθητοποιηθεί το ευρύ κοινό σχετικά με τον ΜΚΜ. Θα δοθεί επίσης φωνή στους ίδιους τους ασθενείς, οι οποίοι θα μιλήσουν για την προσωπική τους εμπειρία.
 
Η παρούσα έρευνα πραγματοποιήθηκε μετά από χρηματοδότηση του UICC (Union for International Cancer Control) στο πλαίσιο του προγράμματος/βραβείου SPARC για τον Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2015.
 
Στην Κύπρο, η οποία επιλέγηκε να συμμετέχει στο πρόγραμμα ανάμεσα σε πολλές άλλες υποψήφιες ανά το παγκόσμιο, η έρευνα διεξάγεται από τη Europa Donna Κύπρου σε συνεργασία με το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, το Ινστιτούτο Γενετικής & Νευρολογίας και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τόπο μας, μέχρι στιγμής, γνωρίζουμε πολύ λίγα για την εμπειρία του ΜΚΜ ανάμεσα στον πληθυσμό́. Για αυτό και η παρούσα έρευνα κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική καθώς έρχεται να καλύψει το κενό, αλλά και να καταγράψει, τις εμπειρίες, τα προβλήματα και τις ανάγκες των ασθενών.
Στόχος του συνεδρίου είναι να συμβάλει στην:
  • σωστή πρόληψη,
  • την έγκαιρη ανίχνευση και στην
  • πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του ΜΚΜ.
 
Τα στοιχεία της θα αξιοποιηθούν σε εκστρατείες ευαισθητοποίησης, αλλά ταυτόχρονα αναμένεται να συμβάλλουν στην πιο έγκαιρη δραστηριοποίηση των αρμόδιων φορέων, ως προς την υιοθέτηση των αναγκαίων πολιτικών, τη λήψη των ενδεδειγμένων δράσεων και την εφαρμογή των στρατηγικών σε σχέση με τον ΜΚΜ.
 
Το Πρόγραμμα (Βραβείο) SPARC για τον Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού (ΜΚΜ) γίνεται σε  συνεργασία με την Pfizer Oncology. Στρατηγικοί Συνεργάτες του Συνεδρίου «Γνώση Δύναμη Ελπίδα» στην Κύπρο είναι οι εταιρείες: Delema McCann Cyprus, IMH Conferences Media Exhibitions, με χορηγό φιλοξενίας το Hilton Park Nicosia και υποστηρικτές την Synergia Media και την Avs audio visual services.
 
Το συνέδριο διεξάγεται εις μνήμη της πρώην Προέδρου της Europa Donna Κύπρου, Εύης Παπαδοπούλου. Η είσοδος στο Συνέδριο θα είναι ελεύθερη για το κοινό. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή, κάντε κλικ ΕΔΩ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας