Σάββατο 19 Οκτ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Εκστρατεία ελέγχου σχολικών ενδυμάτων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

  20/08/2019 13:10
Εκστρατεία ελέγχου σχολικών ενδυμάτων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Εκστρατεία ελέγχου σχολικών ενδυμάτων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

  20/08/2019 13:10
Εκστρατεία ελέγχου για σχολικά ενδύματα, ώστε αυτά να μη φέρουν κορδόνια κάτι που δυνατό να προκαλέσει τον σοβαρό τραυματισμό ή ακόμα και το θάνατο των παιδιών, διεξάγει η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή από τις 26/8/2019 – 6/9/2019 ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
 
Σε ανακοίνωσή της, η Υπηρεσία αναφέρει ότι «κατά την εκστρατεία, αναμένεται ότι θα ελεγχθούν πέραν των 80 σημείων παγκύπρια με σκοπό τον εντοπισμό και απόσυρση επικίνδυνων σχολικών ενδυμάτων καθώς επίσης ενημέρωση των οικονομικών φορέων».
 
Προσθέτει ότι παρουσία κορδονιών στα παιδικά ενδύματα αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τα παιδιά, αφού αυτά δυνατόν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς, ακόμη και θανάτους ενώ πολλά ατυχήματα έχουν καταγραφεί, κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων των παιδιών, από εγκλωβισμό των κορδονιών των ενδυμάτων σε τσουλήθρες, πόρτες, δέντρα και σε άλλα σημεία».
 
Επίσης, «στο πλαίσιο της εκστρατείας, είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας (www.consumer.gov.cy) το ενημερωτικό έντυπο με τίτλο : ‘Παιδικά Ενδύματα – Συμβουλές στους Καταναλωτές’ το οποίο περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για την ασφάλεια των παιδικών ενδυμάτων».
 
Περισσότερες πληροφορίες τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους οικονομικούς φορείς, μπορούν να λαμβάνονται στα Κεντρικά και στα επαρχιακά γραφεία της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας