Παρασκευή 25 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Eκπέμπει sos το Κέντρο Αίματος-Κάλεσμα σε αιμοδότες λόγω τεράστιων αναγκών

  18/08/2019 17:03
Eκπέμπει sos το Κέντρο Αίματος-Κάλεσμα σε αιμοδότες λόγω τεράστιων αναγκών

Eκπέμπει sos το Κέντρο Αίματος-Κάλεσμα σε αιμοδότες λόγω τεράστιων αναγκών

  18/08/2019 17:03
Τεράστιες είναι οι ανάγκες για να υπάρξει απόθεμα αίματος, με το αρμόδιο κέντρο να εκπέμπει sos προς του αιμοδότες να σπεύσουν στο πλησιέστερο τους κέντρο και να δώσουν αίμα.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας, αφού ευχαριστεί τους αιμοδότες για την προσφορά τους, εξηγεί πώς λόγω του γεγονότος ότι αρκετοί συμπολίτες μας βρίσκονται σε διακοπές υπάρχει μεώση στη ροή αιμοδοτών.
 
Ως εκ τούτου, και με στόχο να συνεχίσουμε την προσφορά μας προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, απευθύνουν κάλεσμα σε τακτικούς και νέους αιμοδότες να προσέλθουν στα πλησιέστερα κέντρα για αιμοδοσία.
 
Αυτούσια η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:
 
Το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας ευχαριστεί όλους τους αιμοδότες που με την προσφορά τους έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στην επάρκεια αίματος που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της φετινής καλοκαιρινής περιόδου. Η προσφορά αυτή μεταφράζεται σε βελτίωση της ποιότητας της ζωής πολλών ασθενών και σε πολλές περιπτώσεις ήταν καταλυτικής σημασίας για να σωθούν οι ζωές συνανθρώπων μας.
 
Την εβδομάδα από 19 μέχρι 23 Αυγούστου οι ανάγκες για αίμα είναι τεράστιες και η προσπάθεια για κάλυψη αυτών των αναγκών είναι ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω της απουσίας πολλών από εμάς σε καλοκαιρινές διακοπές, που, κατ’ επέκταση, προκαλεί τη μείωση στη ροή αιμοδοτών. Ως εκ τούτου, και με στόχο να συνεχίσουμε την προσφορά μας προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, απευθύνουμε κάλεσμα σε τακτικούς και νέος αιμοδότες να προσέλθουν για αιμοδοσία.
 
Για καλύτερη εξυπηρέτηση των αιμοδοτών, το ωράριο λειτουργίας των σταθμών αιμοδοσίας παγκύπρια θα διαμορφωθεί ως ακολούθως:
 
Λευκωσία: Σταθμός Αιμοδοσίας, Κέντρο Υγείας Έγκωμης
 
Δευτέρα - Παρασκευή: 7.30 π.μ. – 8 μ.μ.
 
Λεμεσός: Σταθμός Αιμοδοσίας, Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
 
Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή: 7.30 π.μ. – 2 μ.μ.
 
Τρίτη, Τετάρτη: 7.30 π.μ. – 8 μ.μ.
 
Λάρνακα: Σταθμός Αιμοδοσίας, Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας
 
Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή: 7.30 π.μ. – 2 μ.μ.
 
Τρίτη, Τετάρτη: 7.30 π.μ. – 8 μ.μ.
 
Πάφος: Σταθμός Αιμοδοσίας, Γενικό Νοσοκομείο Πάφου
 
Δευτέρα: 7.30π.μ. – 8 μ.μ.
 
Τρίτη - Παρασκευή: 7.30 π.μ. – 2 μ.μ.
 
Αμμόχωστος: Σταθμός Αιμοδοσίας, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου
 
Δευτέρα - Παρασκευή: 7.30 π.μ. – 2 μ.μ.
 
Παράλληλα, το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου, διοργανώνει τη Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019, στις 8.30 μ.μ., στην Τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου, συναυλία με την Έλενα Παπαρίζου, αφιερωμένη στην εθελοντική αιμοδοσία. Η είσοδος στη συναυλία θα είναι ελεύθερη.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας