Η ομάδα του facebook που «αγκαλιάζει με αγάπη» τους άπορους

Όταν όλοι οι άλλοι δεν μπορούν να βοηθήσουν τους άπορους, η ομάδα αυτή τους αγκαλιάζει με αγάπη και τους προσφέρει μια χείρα βοηθείας, παραδίδοντας μαθήματα ανιδιοτελούς προσφοράς και αγάπης.
 
Η ομάδα του Facebook «Αγκαλιάζω με αγάπη» προσφέρει σε όσους χρειάζονται φαγητό, ρούχα, παπούτσια, έπιπλα, υλικά αγαθά, παιχνίδια. Οι εθελοντές, χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, δίνουν χωρίς να περιμένουν να πάρουν πίσω.

Στον REPORTER μίλησε η δημιουργός της σελίδας, Μαρία Αντωνίου, η οποία αναφέρθηκε στο γεγονός που τη σημάδεψε και την έκανε να σκεφτεί τη δημιουργία της ομάδας αυτής και τους τρόπους που μπορεί κάποιος να προσφέρει.

«Το “Αγκαλιάζω με αγάπη” είναι μια δική μου πρωτοβουλία, από την ανάγκη μου να βοηθήσω τον κόσμο που έχει ανάγκη. Η μητέρα μου είχε ένα τροχαίο πριν από τρία χρόνια και έμεινε ανάπηρη, σε ηλικία 70 χρόνων. Μέσα σε τρία χρόνια έκανε τριάντα επεμβάσεις και ακόμη το πόδι της δεν είναι λειτουργικό και μέσα από όλες αυτές τις επεμβάσεις που έκανε νιώσαμε πως θα τη χάναμε πολλές φορές. Έτσι, σκεφτήκαμε με το σύζυγό μου να κάνουμε αυτή την ομάδα, σαν ευχαριστώ προς το Θεό που την έσωσε», υποστήριξε η κ. Αντωνίου.

Τι είδους βοήθεια προσφέρεται
μέσα από τη σελίδα
Η Μαρία Αντωνίου εξήγησε πώς η ομάδα προσφέρει σε όσους χρειάζονται βοήθεια, από φαγητό μέχρι και έπιπλα.

«Καθημερινά σιτίζεται πολύς κόσμος από την ομάδα, σε όλη την Κύπρο. Στη Λευκωσία, που είναι η έδρα μας, είμαστε πάρα πολύ ενεργοί και προσφέρουμε είδη σπιτιού, τρόφιμα, ό,τι χρειάζεται ένα μωρό (γάλα, πάνες, κρεβατάκι, ρούχα κλπ)», τόνισε η κ. Αντωνίου, προσθέτοντας πως μέσα από την ομάδα βοηθούν και άτομα που χρειάζονται δουλειά.

«Ό,τι διαθέτει ο καθένας προσφέρει»
Η δημιουργός της ομάδας ξεκαθάρισε πως η βοήθεια από τους εθελοντές είναι υλική και ο καθένας προσφέρει ό,τι διαθέτει.

«Δεχόμαστε κουπόνια για ρούχα, για ψώνισμα, για σχολικά είδη, για παπούτσια και διάφορα άλλα. Επίσης, υπάρχουν εθελόντριες που μαγειρεύουν στο σπίτι τους και μας ενημερώνουν και εμείς με τη σειρά μας ειδοποιούμε μια οικογένεια άπορων και τους λέμε “σήμερα υπάρχει μαγειρευτό φαγητό”. Φαγητό προσφέρουν και διάφορες εταιρείες, ταβέρνες, φούρνοι κ.λ.π. Επίσης, υπάρχουν και φροντιστήρια που προσφέρουν δωρεάν τα δίδακτρα για άπορους μαθητές (ετήσια συνδρομή), υπάρχει ακαδημία τένις που προσφέρει ετήσια συνδρομή και η οποία θα αγοράσει και τη ρακέτα και τα παπούτσια του παιδιού», υπέδειξε η Μαρία Αντωνίου, συμπληρώνοντας πως αρκετός κόσμος προσφέρει και έχουν γίνει μεγάλα έργα μέσα από τις προσφορές αυτές.

«Μέσα από προσφορές των εθελοντών έχουν γίνει βαφτίσεις, με τα έξοδα όλα καλυμμένα, έχει γίνει γάμος και όλα τα απαραίτητα, όπως οι βέρες, το νυφικό, η φωτογράφιση,  η βόλτα στη θάλασσα, οι διανυκτερεύσεις, έχουν δοθεί από τον κόσμο».

Η κ. Αντωνίου ξεκαθάρισε πως η ομάδα «Αγκαλιάζω με αγάπη» είναι καθαρά εθελοντική και για αυτό το λόγο δεν δέχονται εισφορές ή χορηγίες από κάποιους φορείς, για να υπάρχει και η διαφάνεια πως τα λεφτά αυτά δεν θα τα καταχραστεί κανείς.

«Είναι πολύ αγνό αυτό που γίνεται»
Η κ. Αντωνίου υποστήριξε πως αυτό που γίνεται μέσα από την ομάδα είναι πολύ αγνό, καθώς προέρχεται από τον κόσμο. Είναι καθαρά εθελοντικό και κανείς δεν έχει οποιοδήποτε όφελος.

 

 

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ