Αναστασία Ισαάκ: Αν πέθαιναν σήμερα θα θεωρούνταν ήρωες ή σωβινιστές;

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πορεία μνήμης των μοτοσικλετιστών για άλλη μία χρονιά. Για άλλη μία χρονιά που η Κύπρος παραμένει κατεχόμενη και η θυσία των ηρώων παραμένει αδικαίωτη.
 
Χιλιάδες μοτοσικλετιστές ξεκίνησαν από κάθε γωνιά της Κύπρου για να υπογραμμίσουν πως δεν ξεχνούμε τον Τάσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού. Πως ο στόχος τους για ελευθερία παραμένει και δικός μας στόχος.
 
Ενώθηκαν με πλήθος κόσμου, στο οδόφραγμα της Δερύνειας, για να τιμήσουν όλοι μαζί, με τη λιτότητα και τον σεβασμό που αξίζει σε δύο ήρωες, την μνήμη τους.

 
Θα πρέπει  να σημειωθεί πως οι παρευρισκόμενοι εξοργίστηκαν στο άκουσμα της είδησης πως αποφασίστηκε το μνημείο που έφτιαξαν οι μοτοσικλετιστές στη μνήμη των δύο ηρώων να μετακινηθεί, με τη δικαιολογία ότι είναι «προκλητικό».
 
Φώναξαν «αίσχος, ραγιάδες, ντροπή!» για την απόφαση αυτή.
 
Το θυμό τους συμμερίζεται και η κόρη του ήρωα Τάσου Ισάακ, η 23χρονη Αναστασία που δεν πρόλαβε να γνωρίσει τον πατέρα της γιατί τον δολοφόνησαν βάναυσα οι γκρίζοι λύκοι. Για πρώτη φορά έλυσε τη σιωπή της, καταγγέλλοντας όχι μόνο την προκλητική απόφαση για το μνημείο αλλά τη γενικότερη στάση κάποιων για τη θυσία του πατέρα της και του Σολωμού Σολωμού.
 
 «Κλειστήκαμε στο εγώ μας, χωνεύουμε τα εγκλήματα, απλοποιούμε τα γεγονότα, ώστε να συμφιλιωθούμε μαζί τους.  Χαρακτηριζόμαστε από αδράνεια. Αποδεχόμαστε και αδιαφορούμε για το διαρκές έγκλημα εις βάρος της πατρίδας μας», είπε.
 
«Οι δολοφόνοι βαφτίζονται ‘βουλευτές’ και ‘υπουργοί’. Ο δολοφόνος του πατέρα μου καμαρώνει για την έδρα του στην ψευδοβουλή. Ο δολοφόνος του Σολωμού Σολωμού ζει ανενόχλητος στα κατεχόμενα. Κι εμείς ανοίγουμε τα οδοφράγματα της ντροπής και παρακαλούμε τους διεθνείς οργανισμούς να μας προστατέψουν», τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι το ένταλμα της Ιντερπόλ βρίσκεται στα ράφια εδώ και 23 χρόνια. «Διερωτώμαι για πόσο καιρό ακόμα θα περιμένουμε τη δικαιοσύνη».
 
«Είκοσι τρία ετήσια μνημόσυνα κι όμως κάθε χρόνο μνημονεύουμε επιπλέον και τη δικαιοσύνη. Και πραγματικά διερωτώμαι: Αν ο πατέρας μου και ο Σολάκης πέθαιναν σήμερα θα θεωρούνταν ήρωες ή θα κατηγορούνταν για σωβινισμό; Θα φώναζε κανείς για τη θυσία τους ή θα κατηγορούνταν ότι χαλούν το καλό κλίμα;», διερωτήθηκε το «χελιδονάκι».
 
Όπως τόνισε η Αναστασία Ισαάκ «τους ενόχλησαν τρία μέτρα γης και έβγαλαν ένταλμα επειδή τοποθετήσαμε έναν σταυρό για την μνήμη τους αλλά τα τόσα τουρκοκρατούμενα χωριά, το 37% της κατεχόμενης γης μας δεν τους ενόχλησε».

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα