LIVE: Με τρεμάμενη φωνή η Αναστασία Ισαάκ-Το παράπονο από την Πολιτεία (pics&video)

Οι μοτοσικλετιστές δεν ξεχνούν ούτε φέτος τους ήρωες που έχυσαν το αίμα τους εκείνο το μαύρο καλοκαίρι του 1996, περνώντας στο πάνθεον της Ιστορίας.
 
Συγκεντρώθηκαν σε όλες τις πόλεις και βρίσκονται καθ’ οδόν για ν’ ανταμώσουν στο κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας.
 
Ο REPORTER βρίσκεται μαζί τους για να μεταφέρει λεπτό προς λεπτό την μεγάλη πορεία μνήμης.
 
Σε εξέλιξη βρίσκεται το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης. 
 
Στο βήμα της εκδήλωσης βρίσκεται η Αναστασία Ισαάκ, κόρη του ήρωα Τάσου Ισάακ, η οποία για πρώτη φορά παραθέτει τις σκέψεις της για τον πατέρα της. 

Μαχαίρι τα λόγια της Αναστασίας Ισαάκ. «Κλειστήκαμε στο εγώ μας, χωνεύουμε τα εγκλήματα, απλοποιούμε τα γεγονότα, ώστε να συμφιλιωθούμε μαζί τους.  Χαρακτηριζόμαστε από αδράνεια. Αποδεχόμαστε και αδιαφορούμε για το διαρκές έγκλημα εις βάρος της πατρίδας μας», είπε.
 
«Οι δολοφόνοι βαφτίζονται ‘βουλευτές’ και ‘υπουργοί’. Ο δολοφόνος του πατέρα μου καμαρώνει για την έδρα του στην ψευδοβουλή. Ο δολοφόνος του Σολωμού Σολωμού ζει ανενόχλητος στα κατεχόμενα. Κι εμείς ανοίγουμε τα οδοφράγματα της ντροπής και παρακαλούμε τους διεθνείς οργανισμούς να μας προστατέψουν», τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι το ένταλμα της Ιντερπόλ βρίσκεται στα ράφια εδώ και 23 χρόνια. «Διερωτώμαι για πόσο καιρό ακόμα θα περιμένουμε τη δικαιοσύνη».

«Είκοσι τρία ετήσια μνημόσυνα κι όμως κάθε χρόνο μνημονεύουμε επιπλέον και τη δικαιοσύνη. Και πραγματικά διερωτώμαι: Αν ο πατέρας μου και ο Σολάκης πέθαναν σήμερα θα θεωρούνταν ήρωες ή θα κατηγορούνταν για σωβινισμό; Θα φώναζε κανείς για τη θησεία τους ή θα κατηγορούνταν ότι χαλούν το καλό κλίμα;».

Όπως τόνισε η Αναστασία Ισαάκ «τους ενόχλησαν τρία μέτρα γης και έβγαλαν ένταλμα επειδή τοποθετήσαμε έναν σταυρό για την μνήμη τους αλλά τα τόσα τουρκοκρατούμενα χωριά, το 37% της κατεχόμενης γης μας δεν τους ενόχλησε».

Εξοργισμένοι είναι οι παρευρισκόμενοι, καθώς αποφασίστηκε πως το μνημείο που έφτιαξαν οι μοτοσικλετιστές στη μνήμη του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, θα μετακινηθεί, με τη δικαιολογία ότι είναι «προκλητικό».
 
«Αίσχος, ραγιάδες, ντροπή!», φώναζε ο κόσμος, στο άκουσμα της απόφασης.
 
Ξεκίνησε η εκδήλωση για τους ήρωές μας Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού. Μοτοσικλετιστές και πλήθος κόσμου τιμούν τη μνήμη τους. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με τη φανέλα που πήγε Τραπεζούντα στην πορεία μοτοσικλετιστών ο Τρισόκκας (pics)
 
Στον χώρο της εκδήλωσης έχουν μαζευτεί οι μοτοσικλετιστές.
 
Φτάνει τώρα η πορεία στη Δερύνεια.
 
Στη Δερύνεια είναι όλα έτοιμα για την υποδοχή των μοτοσικλετιστών.
 
Μάλιστα, στον χώρο της εκδήλωσης βρίσκεται και η μοτοσικλέτα του ήρωα Τάσου Ισαάκ.
 
 
 
ΝΩΡΙΤΕΡΑ:
 

Οι μοτοσικλετιστές θα συμμετάσχουν σε ένα συναπάντημα με τις οικογένειες και κάθε πολίτη που επιθυμεί να αισθανθεί το δράμα αυτού του τόπου, να αισθανθεί τα γεγονότα εκείνου του Αυγούστου, σε μια εκδήλωση μνήμης που αρμόζει στους δύο λεβέντες της γης της Αμμοχώστου.

 
Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι πορείες κατευθύνονται από τις επαρχίες Πάφου, Λεμεσού, Λάρνακας και Λευκωσίας, προς τη Δερύνεια.
 
«Οι μοτοσικλετιστές θα περάσουν από τους αυτοκινητόδρομους, με τη συνοδεία μελών της Αστυνομίας. Ως εκ τούτου, καλούνται οι οδηγοί, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας και να δίνουν προτεραιότητα στους μοτοσικλετιστές», προσθέτει η Αστυνομία.
 
 
Σημειώνεται ότι οι πορείες ξεκίνησαν στις 16:15 από την Πάφο, στις 17:30 από τη Λευκωσία και τη Λεμεσό, στις 18:00 από τη Λάρνακα και στις 18:30 από την Αμμόχωστο.

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ