Πρόταση Νόμου για τις παράκτιες ζώνες κατέθεσαν οι Οικολόγοι

«Η απόσταση 100 μέτρων στις παραλίες, δηλαδή η εφαρμογή του Έβδομου Πρωτοκόλλου της Σύμβασης της Βαρκελώνης για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Παράκτιων Ζωνών της Μεσογείου θα έπρεπε να είναι νομοθέτημα με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.
 
Η κωλυσιεργία της κυβέρνησης ανάγκασε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών πριν από ένα χρόνο περίπου να καταθέσει πρόταση νόμου για επέκταση της παράκτιας ζώνης προστασίας. Η πρόταση αυτή εκκρεμεί ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, σημειώνει περαιτέρω.
 
«Άλλη μια πρόνοια της πρότασης νόμου είναι η τακτική χαρτογράφηση των ακτών κάθε πέντε χρόνια. Αξίζει  να σημειώσουμε ότι η ζώνη προστασίας των ακτών καθορίστηκε πριν από 40 χρόνια με βάση δεδομένα του 1910», προστίθεται.
 
«Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλεί την Βουλή να εξετάσει και προωθήσει στην ολομέλεια την πρόταση νόμου των Οικολόγων , μετά και από τη δημοσίευση της τελευταίας γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα που επιβεβαιώνει ότι συνταγματική υποχρέωση της κυπριακής δημοκρατίας να συμμορφωθεί με το 7ον πρωτόκολλο της συνθήκης της Βαρκελώνης. Σε αντίθετη περίπτωση το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών προτίθεται να προχωρήσει σε δικαστικά μέτρα κατά της κυβέρνησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο», καταλήγει.
 

Δειτε Επισης

Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ