Υπερατλαντική κατσάδα στον Μόρφου για τους γκέι και τις εγκύους

Με στόχο να ανασκευάσει τη λανθασμένη, όπως σημειώνει λογική του Μόρφου Νεόφυτου, την οποία όπως τονίζει θεωρεί θεολογικά λανθασμένη και βλαπτική προς τους πιστούς, ο Μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναήλ απέστειλε σχετική εγκύκλιο προς τους ιερείς και το ποίμνιο του.
 
Ο Μητροπολίτης Σικάγου με έντονη επικριτική διάθεση εκφράζει τη θλίψη του για τις δηλώσεις του Μόρφου Νεόφυτου, σχετικά με την ομοφυλοφιλία, τις εκτρώσεις και τα ζητήματα σχετικά με τη ζωή των εγγάμων.
 
Μάλιστα ζητά συγνώμη από το ποίμνιο του αν οι δηλώσεις του Μόρφου τους προκάλεσαν συναισθηματική ή πνευματική βλάβη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρχίζει η ποινική έρευνα για τον Μόρφου, περνά την πύλη του ΤΑΕ για κατάθεση
 
«Για μια τέτοια έλλειψη διακριτικότητας σε έναν επίσκοπο, δεν μπορεί να υπάρξει δικαιολογία. Επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω ότι αυτό που ειπώθηκε ήταν ηθικά λανθασμένο και είναι εντελώς ασυμβίβαστο με τις διδασκαλίες της Εκκλησίας. Ο Μητροπολίτης της Μόρφου δεν μιλάει την καρδιά και το μυαλό της Ορθόδοξης Εκκλησίας γι’ αυτό το θέμα.
 
Τα λόγια του Μητροπολίτη, εάν ληφθούν σοβαρά υπόψη, έχουν τη δύναμη να προκαλέσουν τριβές μεταξύ γονέων και παιδιών. Υποκινούν επίσης κουτσομπολιά, δίνουν τροφή σε φήμες για ζευγάρια με παιδιά ομοφυλόφιλων. Τα λόγια του (του Μητροπολίτη Μόρφου) προκαλούν επίσης ντροπή σε όλους μας», γράφει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ.
 
Και προσθέτει πως η ομοφυλοφιλία δεν προκαλείται με τον τρόπο που περιγράφει ο Μόρφου, υποδεικνύοντας πως, ακόμη και οι άγιοι δεν είναι ανοσιακοί από λάθη στην ομιλία, όπως μαρτυρεί η ίδια η Βίβλος (βλ. Γαλάτες 2: 11π.). «Αναγνωρίζοντας την ιερότητα ενός προσώπου, η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θέτει ως εκ τούτου τίποτα για τα πάντα που είπε ή έκανε. Ενώ ακόμα σε αυτόν τον κόσμο, οι άγιοι κάνουν λάθη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Περνά στην αντεπίθεση μετά τη νηστεία ο Μόρφου Νεόφυτος-«Δεν έμαθα να σιωπώ»
 
Μια ξεκάθαρη περίπτωση παρατηρείται με τον Aγιο Βασίλη τον Μέγα στις ομιλίες του για τη Δημιουργία. Ενώ διδάσκει πολλά θαυμάσια πράγματα και επιδεικνύει μια αξιοσημείωτη κατανόηση της επιστήμης της εποχής του, αυτός ο προεξέχων Πατέρας της Εκκλησίας παίρνει μερικά πράγματα λανθασμένα, όπως λέει ότι οι βαριές βροχές παράγουν βατράχια και χέλια από την αυθόρμητη γενεά.»
 
Εξηγώντας παράλληλα πως ακόμα και να είναι αληθινή η απόδοση των λόγων του Αγίου Πορφυρίου, δεν είναι υποχρεωτική η αποδοχή της γνώμης απλώς και μόνο επειδή ένας αληθινά άγιος μπορεί να έχει κάποτε μια τέτοια άποψη. Η Αγία Παράδοση είναι το Σώμα της πίστης που έχουν πιστέψει όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε όλα τα μέρη διά μέσου των αιώνων. Τα σχόλια του Μητροπολίτη Νεοφύτου δεν είναι ούτε άγια ούτε μέρος της παράδοσής μας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Έχουμε τόσες εκτρώσεις και μαραζώνουμε για τα παιδάκια που σκότωσε ο Μεταξάς»
 
Παράλληλα ο Μητροπολίτης Ναθανάηλ σημειώνει πως όσα είπε ο Μόρφου Νεόφυτος προκαλούν ντροπή σε όλους διότι κάνουν τους τρίτους να νομίζουν πως οι Χριστιανοί είναι παράλογοι και φανατισμένοι. Μάλιστα προειδοποιεί τον Μόρφου Νεόφυτο επικαλούμενος τον Απόστολο Ιάκωβο πως όσοι έχουν την ευθύνη της καθοδήγησης του ποιμνίου θα κριθούν με μεγαλύτερη αυστηρότητα.

Δειτε Επισης

Επανεξέταση απόφασης ΤΕΠΑΚ για μετακίνηση φοιτητών ζητά ο Δήμος Λεμεσού
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Υπ. Γεωργίας: Μεγάλη η σημασία χωριστής συλλογής επικίνδυνων αποβλήτων
H ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για τις ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης
Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων