Γονείς αποσύρουν τα παιδιά τους από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων

Γονείς προτίθενται να πάρουν τα παιδιά τους από το νέο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων (ΠΑΜΤ), «αφού πρόκειται για κάτι πασιφανώς ξένο προς αυτό που υπήρχε για 13 χρόνια, όπως το οραματίζονται κάποιοι με τις εκπεφρασμένες προθέσεις τους», αναφέρει ο Σύνδεσμος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων.
 
Αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι «θα εξέφραζε την ικανοποίησή του για την έστω και με καθυστέρηση 12 μηνών δήλωση του Πανεπιστημίου Κύπρου περί «θερμού εναγκαλισμού» του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων, αν δεν τη θεωρούσε αναληθή και υποκριτική».
 
«Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας, ότι μπορούμε να φανταστούμε το αύριο του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων χωρίς τον εμπνευστή, ιδρυτή και καθοδηγητή του. Ουδείς αναντικατάστατος. Νοουμένου όμως ότι θα του δοθεί το χρονικό και πρακτικό περιθώριο να σχεδιάσει την επόμενη μέρα ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα παρεκκλίνει από τη φιλοσοφία, τους στόχους και τους όρους εντολής του», προσθέτει.
 
Διευκρινίζει, παράλληλα, ότι ο Σύνδεσμος έχει εκλελεγμένο ΔΣ, εκπροσωπεί όλα τα μέλη του και οι απόψεις του δεν είναι «μεμονωμένες».
 
«Στο πλαίσιο αυτό θέλουμε να ενημερώσουμε το Πανεπιστήμιο Κύπρου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γονιών προτίθενται να πάρουν τα παιδιά τους από το νέο πρόγραμμα, αφού πρόκειται για κάτι πασιφανώς ξένο προς αυτό που υπήρχε για 13 χρόνια, όπως το οραματίζονται κάποιοι με τις εκπεφρασμένες προθέσεις τους».
 
«Είναι μια σκληρή απόφαση που είναι ευνόητο ότι δύσκολα παίρνει ένας γονιός, αλλά σύμφωνα με τη διαμορφωθείσα κατάσταση, είναι για πολλούς μονόδρομος. Και την πλήρη ευθύνη την έχουν οι πολέμιοι του προγράμματος κι όσοι έχουν βαλθεί να το καταποντίσουν, χωρίς να δίνουν δεκάρα για το μέλλον της μουσικής παιδείας του τόπου. Δεν θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε την επιτυχία του Προγράμματος», προσθέτει.
 
Ο Σύνδεσμος διευκρινίζει ότι θεωρεί το Πανεπιστήμιο Κύπρου όντως κορυφαίο κρατικό ακαδημαϊκό ίδρυμα κι έναν ιστορικά έμπιστο και αξιοκρατικό οργανισμό.
 
Αναφέρει, ωστόσο, ότι «εάν πραγματικά το Πανεπιστήμιο θέλει να θεωρείται αξιόπιστο ως ακαδημαϊκό ίδρυμα θα πρέπει οπωσδήποτε να τεκμηριώσει σε ποιες παιδαγωγικές και επιστημονικές αρχές βασίζεται η αλλοίωση των όρων εντολής της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή όπως τέθηκαν στην ίδρυση του Προγράμματος, αλλοίωση με την οποία καταστρατηγείται η φιλοσοφία που διέπει το Πρόγραμμα και ακυρώνεται το σύστημα και η τεχνική με την οποία διδάσκονται τα παιδιά για 13 χρόνια, παράγοντας καθοριστικός για την εξέλιξη των παιδιών στο performing αφού δεν λαμβάνεται καμία πρόνοια γι΄ αυτό».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη