Παρέμβαση Γενικού Εισαγγελέα ζητούν οι ΛΟΑΤΙ-«Ξεκάθαρη ρητορική μίσους»

Κορυφώνεται ο σάλος γύρω από τις τοποθετήσεις του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου, εναντίον του οποίου ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων, μετά τις αναφορές για το πως γεννιούνται οι ομοφυλόφιλοι, οι οποίοι όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «μυρίζουν μπόχα».

Η πρόεδρος της ΛΟΑΤΙ κοινότητας, Μόνικα Παναγή, μιλώντας στον REPORTER, καταδίκασε με έντονο τρόπο τις δηλώσεις του Μητροπολίτη, κάνοντας λόγο για ξεκάθαρη παραβίαση της νομοθεσίας για τη ρητορική μίσους, ενώ κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβει.

«Πρέπει να αντιληφθεί η πολιτεία και η κοινωνία πως με τέτοιες δηλώσεις στοχοποιείται η ΛΟΑΤΙ κοινότητα. Ο Μητροπολίτης Μόρφου, με τις δηλώσεις του, στοχοποίησε και τις γυναίκες, αναφέροντας πως αυτές φταίνε αν βγει το παιδί ομοφυλόφιλο. Θέλουμε η πολιτεία να λάβει τα μέτρα της σε αυτό το κοσμικό κράτος που ζούμε. Θέλουμε ο Γενικός Εισαγγελέας να εφαρμόσει σωστά το νόμο για την ρητορική μίσους και όχι να το αφήσει να περάσει, όπως έκανε το 2016 με τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου», δήλωσε η κ. Παναγή.
 
Η πρόεδρος της ΛΟΑΤΙ κοινότητας, πρόσθεσε επίσης πως, «οι δηλώσεις των ηγετών της εκκλησίας, πληγώνουν τα άτομα της ΛΟΑΤΙ κοινότητας, καθώς η κοινότητά μας αποτελείται και από θρησκευόμενους ανθρώπους. Το γεγονός ότι άνθρωποι με εξουσία κάνουν αυτές τις δηλώσεις, βάζουν σε δίλημμα τα ΛΟΑΤΙ άτομα για να επιλέξουν ανάμεσα στην αγάπη τους για το Χριστό και την σχέση τους ή για τον τρόπο που εκφράζουν το σεξουαλικό τους προσανατολισμό».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Οι γκέι βρωμούν, αναδίδουν μια μπόχα»-Νέο απόσπασμα από ομιλία του Μόρφου Νεόφυτου

Επιστολές σε Γενικό Εισαγγελέα και Επιτρόπους
Η Μόνικα Παναγή, σχολιάζοντας τις παρεμβάσεις κομμάτων στο θέμα, ζητώντας την λήψη μέτρων από την πολιτεία, ανέφερε «πως ως ΛΟΑΤΙ κοινότητα είμαστε ικανοποιημένοι που πολιτικά κόμματα έχουν τοποθετηθεί για το ζήτημα».

Όπως ανέφερε, «περιμένουμε και από όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν και να εξασκήσουν πιέσεις και στο Γενικό Εισαγγελέα, και γιατί όχι, και για την αλλαγή της νομοθεσίας, καθώς η νομοθεσία ως έχει είναι προβληματική».

Η κ. Παναγή ανέφερε πως ως ΛΟΑΤΙ κοινότητα αναμένεται να αποστείλουν επιστολές προς στο Γενικό Εισαγγελέα, στην Επίτροπο Διοικήσεως και ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Επίτροπο Προστασίας του παιδιού.

«Θα πρέπει όλοι να βάλουν στο ραντάρ τους αυτό το θέμα. Είναι σημαντικό να το καταλάβουν τα κόμματα, οι βουλευτές, οι ευρωβουλευτές καθώς είναι ξεκάθαρη παραβίαση του νόμου ρητορικής μίσους», κατέληξε η Μόνικα Παναγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»
Ικανοποίηση Λευκωσίας για τις αναφορές της Moneyval-Καταγράφει συμμόρφωση της ΚΔ με συστάσεις για ξέπλυμα
Έργα διεύρυνσης του δρόμου στο κατεχόμενο Πέργαμος ανακοίνωσε ο Ουστέλ
Αυτές είναι οι τιμές πώλησης των γεωργικών προϊόντων-Όσα παρουσιάζει το «e-κοφίνι» (ΠΙΝΑΚΑΣ)
Καταγγέλλει επίθεση από συγγενή και στέλεχος του επιτελείου Νικολαΐδη ο Αρμεύτης-«Αυτές είναι οι καθαρές δουλείες;»
Απορρίφθηκε η ένσταση για τις εκλογές στον δήμο Δυτικής Λεμεσού-Κανονικά υποψήφιος ο Νίκος Σπύρου
Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος-Αντίθετος ο Eισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο
Θλίψη Ένωσης Συντακτών για τον θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Πάλεψε γι’ αυτά που πίστευε και υπηρετούσε»
Τελευταία στιγμή τα πασχαλινά ψώνια στις υπεραγορές-«Αδικαιολόγητες αυξήσεις πολλές φορές»
Χειροπέδες σε 30χρονο για υπόθεση ληστείας, απειλές και επίθεση στη Λεμεσό