Σάββατο 19 Οκτ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Συλλούρης προς διαμαρτυρόμενους: Πρέπει να ευχαριστείτε τη Βουλή και όχι να φωνάζετε

  29/07/2019 16:38
Συλλούρης προς διαμαρτυρόμενους: Πρέπει να ευχαριστείτε τη Βουλή και όχι να φωνάζετε

Συλλούρης προς διαμαρτυρόμενους: Πρέπει να ευχαριστείτε τη Βουλή και όχι να φωνάζετε

  29/07/2019 16:38
Με διαμαρτυρίες υποδέχθηκαν τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη οι διαδηλωτές κατά των εκποιήσεων όταν εξήλθε του κτηρίου για να συνομιλήσει μαζί τους, όπως ήταν το αίτημά τους.

Με την έξοδο του Προέδρου της Βουλής οι συγκεντρωθέντες κινήθηκαν προς το μέρος του, φωνάζοντας συνθήματα κατά των εκποιήσεων, ότι με αποφάσεις κυβερνητικές και κοινοβουλευτικές οικογένειες μένουν άστεγες, για να πάρουν απάντηση από τον κ. Συλλούρη ότι προτίθεται να αποχωρήσει εάν συνεχιζόταν στο ίδιο τεταμένο κλίμα η συζήτηση.
 
«Πρέπει να ευχαριστείτε τη Βουλή και όχι να φωνάζετε», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, παραπέμποντας στις δύο νομοθεσίες που ψηφίστηκαν και οι οποίες προστατεύουν τους δανειολήπτες από καταχρηστικές ρήτρες
 
Ο κ. Συλλούρης δήλωσε μετά στους δημοσιογράφους ότι «έχω το θάρρος της γνώμης μου και δεν κρύβομαι να πω για ψήφιση εναντίον της αναπομπής» και διερωτήθηκε «γιατί δεν είναι πιο σωστό να αναβληθεί αυτό το πράγμα για συζήτηση για ένα μήνα, να μην έχω την πίεση, τον κίνδυνο, τον ισχυρισμό έστω για αντισυνταγματικότητα, και να έρθει, αν πράγματι το εννοούν, από μέρους της εκτελεστικής εξουσίας και των ανεξάρτητων θεσμών, πρόταση η οποία να καλύπτει αυτό που θέλουμε για τις καταχρηστικές ρήτρες και τα άλλα θέματα».
 
Ερωτηθείς γιατί δεν αναλαμβάνει με το κύρος του ως Πρόεδρος της Βουλής για κατάθεση πρότασης με τη οποία να ζητείται από τις τράπεζες όπως ανακαλέσουν τις εκποιήσεις για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ο κ. Συλλούρης, είπε ότι αυτό εμπεριέχεται στην πρόταση που ο ίδιος κατέθεσε στην προηγούμενη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής για αναστολή τον Σεπτέμβριο.
 
Πρόσθεσε ότι δεν νομίζω να ήταν εύκολο οι τράπεζες να προχωρούσαν με εκποιήσεις δεδομένου ότι θα συζητούσαμε αυτό το θέμα τον Σεπτέμβρη, δηλαδή σε ένα μήνα από σήμερα.
 
Σε σχόλιο κατά πόσον έχει «καλό μήνυμα από τις τράπεζες» ότι είναι διατεθειμένες να αναστείλουν τις εκποιήσεις για τους δύο αυτούς μήνες απάντησε αρνητικά και είπε ότι δεν έχει επικοινωνία με τις τράπεζες
 
«Εκτιμώ, ωστόσο ότι η κίνησή μας αυτή θα τις (ωθήσει) να κάνουν έτσι. Ο καθένας παίρνει και το βάρος των αποφάσεων που παίρνει. Εάν κάναμε αυτή την αναπομπή την προηγούμενη βδομάδα δεν θα είχαμε αυτά τα ενδιάμεσα προβλήματα και θα κρίνονταν και οι θεσμοί και η Κυβέρνηση και η εκτελεστική εξουσία αν ήταν πράγματι κάτι ικανοποιητικό για να φέρουν στη Βουλή που να μην είναι αντισυνταγματικό και αυτή ήταν η πρωτοβουλία που ήθελα να πάρω».
 
Η παρουσία και οι δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής προς τους διαδηλωτές, που στόχο είχαν, όπως μας λέχθηκε να καθησυχάσουν κάποιες από τις ανησυχίες των συγκεντρωθέντων έφεραν τελικά το αντίθετο αποτέλεσμα και ο Δημήτρης Συλλούρης, δέχθηκε οργή παραπόνων από συγκεκριμένους διαδηλωτές.
 
«Δεν δουλεύετε για τον λαό, δουλεύετε για τις τσέπες σας,  Θα πάμε να ζήσουμε όλοι στον βορρά να ζήσετε εδώ μόνοι σας, Είμαι άνεργη με δύο μωρά , Εσάς τα λεφτά σας που είναι ; Τα έχετε στο εξωτερικό;».  
 
Μόλις εξήλθε του κτηρίου της Βουλής ο κ. Συλλούρης, λόγω του καύσωνα που επικρατούσε, ζήτησε όπως άμεσα προσφερθεί στους διαδηλωτές παγωμένο νερό, ωστόσο γύρω στο μεσημέρι, γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της και κλήθηκε ασθενοφόρο για περαιτέρω χειρισμό του περιστατικού.
 
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρών Επιχειρήσεις και αυτοεργοδοτουμένων, Σταύρος Αλαμπρίτης δήλωσε ότι η Βουλή πρέπει να είναι αντάξια του λαού, ζήτησε δίκαιη δίκη εξηγώντας ότι το Κοινοβούλιο στερεί από τους πολίτες το αναφαίρετό τους δικαίωμα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, στην περίπτωση αυτή, ως προς την τύχη της περιουσίας τους.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας