Ικανοποιημένοι οι γονείς με την αναδόμηση της ΟΑΠ

Ικανοποιημένοι με την αναδόμηση της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης (ΟΑΠ) που ετοίμασε το Υπουργείο Παιδείας, δηλώνουν οι οργανωμένοι γονείς, οι οποίοι έτυχαν ενημέρωσης από τον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Χαμπιαούρη.
 
Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι Παγκύπριες Συνομοσπονδίες Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρουν ότι οι αλλαγές στο πρόγραμμα της ΟΑΠ θα την εκσυγχρονίσουν και θα την κάνουν πιο ευέλικτη και πιο αποτελεσματική κα ως εκ τούτου θα την καταστήσουν ικανότερη να ανταποκριθεί τους όρους εντολής της που είναι η άμεση παρέμβαση.

«Η αναδόμηση της ΟΑΠ που να στηρίζεται στην αποκέντρωση, στη στελέχωση με επιπλέον προσωπικό και στην ενίσχυση των οικονομικών πόρων, υπήρξε διαχρονικό αίτημα των Οργανωμένων Γονιών και έχει τεθεί επανειλημμένα ενώπιον Υπουργών και υπηρεσιακών λειτουργών κατά τα προηγούμενα χρόνια», υποστηρίζουν στην ανακοίνωσή τους οι γονείς.
 
Αυτούσια η ανακοίνωση:
«Οι Παγκύπριες Συνομοσπονδίες Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης παρευρέθηκαν χθες, 22 Ιουλίου, σε ενημερωτική σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας όπου ενημερώθηκαν από τον αρμόδιο Υπουργό για το πρόγραμμα αναδόμησης της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης που ετοίμασε το Υπουργείο. Η «νέα» ΟΑΠ θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Η αναδόμηση της ΟΑΠ που να στηρίζεται στην αποκέντρωση, στη στελέχωση με επιπλέον προσωπικό και στην ενίσχυση των οικονομικών πόρων, υπήρξε διαχρονικό αίτημα των Οργανωμένων Γονιών και έχει τεθεί επανειλημμένα ενώπιον Υπουργών και υπηρεσιακών λειτουργών κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Οι δύο Συνομοσπονδίες, μετά την ενημέρωση που έτυχαν, διαπίστωσαν ότι οι αλλαγές στη δομή και στον τρόπο λειτουργίας της ΟΑΠ που θα εφαρμόσει το Υπουργείο από την ερχόμενη σχολική χρονιά, συνάδουν σε μεγάλο βαθμό με τα αιτήματα των Οργανωμένων Γονιών και είναι προς το συμφέρον των παιδιών και των σχολικών μονάδων.

Οι αλλαγές που θα εφαρμοστούν θα ενισχύσουν το έργο της ΟΑΠ, θα την εκσυγχρονίσουν, θα την κάνουν πιο ευέλικτη και πιο αποτελεσματική και ως εκ τούτου θα την καταστήσουν ικανότερη να ανταποκριθεί τους όρους εντολής της που είναι η άμεση παρέμβαση.
Οι Συνομοσπονδίες χαιρετίζουν και στηρίζουν την απόφαση του Υπουργείου να προχωρήσει με τις πιο πάνω αλλαγές. Με τη νέα σχολική χρονιά τα σχολεία θα μπορούν να έχουν απευθείας επικοινωνία με την ομάδα της ΟΑΠ που θα εδρεύει στην επαρχία τους, ούτως ώστε άμεσα να δίνονται οι καταλληλότερες λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τα σχολεία μας.

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι, διευθύνσεις σχολείων, εκπαιδευτικοί και υπηρεσιακοί λειτουργοί, θα συνεργαστούν με το Υπουργείο για τη σωστή και πετυχημένη εφαρμογή των αλλαγών στην ΟΑΠ. Αλλαγές που θα είναι προς όφελος των παιδιών, της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών».
 

Δειτε Επισης

LIVE: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού