Η απάντηση του Δήμου Αγλαντζιάς για τη διαγραφή εξώδικου δημοτικού συμβούλου

Κανένα διαφορετικό χειρισμό δεν έτυχε ή τυγχάνει αίτημα οποιουδήποτε δημότη, ανεξαρτήτως του αξιώματος που αυτός ενδεχομένως να κατέχει, για διαγραφή εξωδίκων, απαντά ο Δήμος Αγλαντζιάς, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».
 
Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος εξηγεί ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2011 μέχρι και το Φεβρουάριο του 2019, διέγραφε εξώδικα μετά από ένσταση σε περιπτώσεις κατά τις οποίες υπήρχε οικονομικό πρόβλημα και καταβάλλονταν προσπάθειες για  άλλες διευθετήσεις.
 
Η εν λόγω απόφαση, αναφέρει η ανακοίνωση, τροποποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 και πλέον όλες οι ενστάσεις παραπέμπονται στο Γενικό Εισαγγελέα.
 
Αναφέρεται ότι για το 2017 εκδόθηκαν 957 εξώδικα και διαγράφηκαν τα 25 από τα οποία 4 αφορούσαν χαλασμένο όχημα. Για το 2018 εκδόθηκαν 1578 εξώδικα και διαγράφηκαν τα 23 και 12 αφορούσαν σε χαλασμένο όχημα.
 
«Η εν λόγω διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων ήταν καθαρά υπηρεσιακή και καμία πολιτική παρέμβαση δεν υπήρξε», διευκρινίζει ο Δήμος.
 
Για το συγκεκριμένο περιστατικό στο οποίο γίνεται αναφορά στο δημοσίευμα, ο Δήμος ενημερώνει ότι στις 21/9/2018, Δημοτικός Σύμβουλος ενημέρωσε δύο από τους τρεις τροχονόμους του δήμου ότι το αυτοκίνητο του παρουσίασε μηχανική βλάβη και αναγκάστηκε, μέχρι να έρθει η οδική βοήθεια, να το σταθμεύσει παράνομα.
 
Ο τρίτος τροχονόμος του δήμου, σύμφωνα και με δική του μαρτυρία, προτού προλάβει να ενημερωθεί, εξέδωσε εξώδικο πρόστιμο για παράνομη στάθμευση  και διαβεβαίωσε την υπηρεσία ότι είδε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να παραλαμβάνεται από οδική βοήθεια.
 
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ύστερα από σχετική ένσταση του Δημοτικού Συμβούλου και αφού ενέπιπτε στις περιπτώσεις όπου το Δημοτικό Συμβούλιο είχε απόφαση για διαγραφή, η υπηρεσία προχώρησε στη διαγραφή του εν λόγω εξωδίκου και η σχετική επιστολή ως είθισται, υπογράφηκε από το Δήμαρχο.
 
Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση του Δήμου Αγλαντζιάς:
 
«Σε συνέχεια του δημοσιεύματος του Φιλελεύθερου ημερομηνίας 22/7/2019, ο δήμος θα ήθελε να παραθέσει τα ακόλουθα:
 
1.Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2011 μέχρι και το Φεβρουάριο του 2019, διέγραφε εξώδικα μετά από ένσταση στις ακόλουθες περιπτώσεις:
(α)       εάν το αυτοκίνητο είχε αποδεδειγμένα χαλάσει,
(β)       εάν το εξώδικο πρόστιμο είχε συμπληρωθεί λανθασμένα, άρα ήταν αδύνατη η προσφυγή στο δικαστήριο και
(γ)       εάν το εξώδικο πρόστιμο εκδιδόταν σε περιπτώσεις που δεν καλύπτονται από σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Σε περιπτώσεις κατά τις οποίες υπήρχε οικονομικό πρόβλημα, ο δήμος προσπαθούσε να κάνει άλλες διευθετήσεις.
 
2. Η εν λόγω απόφαση τροποποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 και πλέον όλες οι ενστάσεις παραπέμπονται στο Γενικό Εισαγγελέα.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι για το 2017 εκδόθηκαν 957 εξώδικα και διαγράφηκαν τα 25,  4 εκ των οποίων αφορούσαν χαλασμένο όχημα.  Για το 2018 εκδόθηκαν 1578 εξώδικα και διαγράφηκαν τα 23 και 12 αφορούσαν σε χαλασμένο όχημα.
Η εν λόγω διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων ήταν καθαρά υπηρεσιακή και καμία πολιτική παρέμβαση δεν υπήρξε.
 
3. Σε ότι αφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό, ενημερώνουμε ότι στις 21/9/2018, Δημοτικός Σύμβουλος ενημέρωσε δύο από τους τρεις τροχονόμους του δήμου ότι το αυτοκίνητο του παρουσίασε μηχανική βλάβη και αναγκάστηκε μέχρι να έρθει η οδική βοήθεια να το σταθμεύσει παράνομα.  Ο τρίτος τροχονόμος του δήμου, σύμφωνα και με δική του μαρτυρία, προτού προλάβει να ενημερωθεί, εξέδωσε εξώδικο πρόστιμο για παράνομη στάθμευση.  Ο τροχονόμος διαβεβαίωσε την υπηρεσία ότι είδε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να περισυλλέγεται από οδική βοήθεια.
 
Ενόψει των πιο πάνω και μετά από σχετική ένσταση του Δημοτικού Συμβούλου και αφού ενέπιπτε στις περιπτώσεις όπου το Δημοτικό Συμβούλιο είχε απόφαση για διαγραφή, η υπηρεσία προχώρησε στη διαγραφή του εν λόγω εξωδίκου.  Η σχετική επιστολή ως είθισται, υπογράφηκε από το Δήμαρχο.
 
Ο Δήμος διαβεβαιώνει ότι κανένα διαφορετικό χειρισμό δεν έτυχε ή τυγχάνει αίτημα οποιουδήποτε δημότη, ανεξαρτήτως του αξιώματος που αυτός ενδεχομένως να κατέχει».
 

Δειτε Επισης

Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου