Παρέμβαση Αβέρωφ για τις χελώνες-Αδειάζει τον κοινοτάρχη του χωριού του

Την αντίδραση του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, έφερε το χθεσινό επεισόδιο που διαδραματίστηκε στην παραλία της Αργάκας, με τον κοινοτάρχη της κοινότητας να παρεμποδίζει τα μέλη του Προγράμματος Προστασίας της θαλάσσιας χελώνας από το να τοποθετήσουν προστατευτικά σε φωλιές.
 

Μάλιστα για το περιστατικό ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία, μέλη της οποίας έσπευσαν στο σημείο και το όλο θέμα τυγχάνει διερεύνησης.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου με σημερινή του παρέμβαση σημείωσε πως τα όσα έγιναν χθες στην Αργάκα, η οποία είναι και η κοινότητα καταγωγής του, δεν τιμούν ούτε την περιοχή αλλά ούτε και την Κύπρο.
 
Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω ο κ. Νεοφύτου υπερασπίσθηκε το έργο που επιτελούν τα μέλη του προγράμματος για προστασία και διατήρηση των θαλάσσιων χελωνών Ανδρέα Δημητρόπουλο και Μυρούλα Χατζηχριστοφόρου και υπέδειξε με νόημα πως τόσο οι τοπικές αρχές, όσο και οι κάτοικοι δεν είναι θεμιτό να αντιμετωπίζουν το θέμα των χελωνών εχθρικά και ως ενάντιες στα συμφέροντα της περιοχής, αφήνοντας έτσι αιχμές για τη στάση της κοινοτικής αρχής της Αργάκας.
 
«Οι όποιες αναπτύξεις στην περιοχή θα πρέπει να είναι εντός των προβλεπόμενων νόμων και κανονισμών και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Είναι αρχή μου πως όλοι μας θα πρέπει να σεβόμαστε το περιβάλλον και αυτό μας τον σεβασμό να τον αποδεικνύουμε έμπρακτα».
 
Σύμφωνα με τα γεγονότα ο κοινοτάρχης με κατοίκους της Αργάκας προσπάθησαν να αποτρέψουν μέλη του Προγράμματος από το να τοποθετήσουν νέα κλουβιά στην παραλία για προστασία των χελωνών.
 
Μάλιστα σύμφωνα με την καταγγελία που βρίσκεται ενώπιον των Αρχών ποδοπάτησαν τις φωλιές, ενώ ο κοινοτάρχης στάθηκε πάνω από τις φωλιές ζητώντας να ανοιχθούν για να επιβεβαιωθεί αν μέσα υπάρχουν αυγά.
 
Για την υπόθεση λήφθηκαν καταθέσεις από την Αστυνομία και διερευνάται το αδίκημα της παρεμπόδισης του έργου της ομάδας του Προγράμματος Προστασίας των θαλάσσιων χελωνών.
 

Δειτε Επισης

Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ