Κυριακή 5 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Καταδικάζει την τουρκική εισβολή ο εκπαιδευτικός κόσμος

  19/07/2019 10:46
Καταδικάζει την τουρκική εισβολή ο εκπαιδευτικός κόσμος

Καταδικάζει την τουρκική εισβολή ο εκπαιδευτικός κόσμος

  19/07/2019 10:46
Ο εκπαιδευτικός κόσμος της Κύπρου καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την τουρκική εισβολή, η οποία οδήγησε στη διαίρεση της πατρίδας μας και μαζί στο δράμα των αγνοουμένων, των χιλιάδων προσφύγων και νεκρών, των εγκλωβισμένων, αλλά και στο έγκλημα του εποικισμού και μιας ανυπολόγιστης οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής καταστροφής. 
 
Ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι με την Τουρκία να προκαλεί και να επιχειρεί τρίτη Εισβολή στην ΑΟΖ της Κύπρου, συμπληρώνονται φέτος σαράντα πέντε χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 της Χούντας των Αθηνών, που έδωσε προσχηματικά την ευκαιρία στην Τουρκία να εισβάλει στο νησί μας στις 20 Ιουλίου 1974 και να πραγματώσει τα προδιαγεγραμμένα στρατηγικά και επεκτατικά της σχέδια.
 
Σαράντα πέντε χρόνια μετά από εκείνο το θλιβερό καλοκαίρι του 1974, σημειώνεται, η χώρα μας εξακολουθεί να υφίσταται τις τραγικές επιπτώσεις της τουρκικής κατοχής.

«Τις μνήμες εκείνων των ημερών, όσο οδυνηρές κι αν είναι, οφείλουμε να τις κρατήσουμε ζωντανές, προκειμένου να μας βοηθήσουν στο δύσκολο αγώνα της απελευθέρωσης και της επανένωσης της πατρίδας μας. Μια επανένωση που θα σημάνει το τέλος της κατοχής και σε συνθήκες Δημοκρατίας και απόλυτου σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα οδηγήσει στην επιστροφή των εκτοπισθέντων στις πατρογονικές τους εστίες, υπό συνθήκες ασφαλείας, καθώς επίσης και στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τον λαό και κυρίως για τις νέες γενιές των Ελληνοκυπρίων, των Τουρκοκυπρίων, των Αρμενίων, των Λατίνων και των Μαρωνιτών συμπατριωτών μας», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Η ΠΟΕΔ
Η ΠΟΕΔ, με αφορμή τις μαύρες επετείους του προδοτικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής, εκφράζει ακόμη μια φορά την καταδίκη της στο δίδυμο έγκλημα σε βάρος της Κύπρου που άρχισε από την Χούντα των Αθηνών και τους εδώ εγκάθετους της και ολοκληρώθηκε με την βάρβαρη εισβολή του Τουρκικού Αττίλα και αποτίει φόρο τιμής σ` όλους τους αγωνιστές και ήρωες της δημοκρατίας και της ελευθερίας.
 
Συναισθανόμενοι το χρέος μας ως δάσκαλοι, αναφέρει σε ανακοίνωση της, καλούμε όλα τα μέλη μας σε συνέχιση του αγώνα για τη δικαίωση της θυσίας των ηρώων μας διατηρώντας άσβεστη την μνήμη τους.  Καλούμε, ακόμα, τον Κυπριακό λαό να μην συμβιβαστεί με τα αποτελέσματά της τουρκικής εισβολής και να μη εγκαταλείψει την πορεία του αγώνα για διεκδίκηση των δικαίων και των δικαιωμάτων μας για μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρο.
 
«Το χρωστούμε στον Κυπριακό λαό, στον τόπο μας και σε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας και την ελευθερία», καταλήγει η ανακοίνωση. 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας