Κάνει βουτιά ο υδράργυρος-Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Ασταθής αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή. Σήµερα ο καιρός θα είναι γενικά µερικώς συννεφιασµένος και αναµένεται να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βόρεια και προοδευτικά και στις υπόλοιπες περιοχές.

Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά στα νότια µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και το απόγευµα τοπικά ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα δυτικά, γύρω στους 30 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 23 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά, λίγο ταραγµένη στα δυτικά και βόρεια παράλια και ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη στα ανατολικά και νότια παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 15 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, από το µεσηµέρι και µετά, αναµένεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή ή και καταιγίδα, στα ορεινά και το εσωτερικό.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο, από το µεσηµέρι και µετά, θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά, που δεν αποκλείεται να δώσουν το Σάββατο, µεµονωµένη βροχή. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή άνοδο κατά το τριήµερο, για να κυµανθεί λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
 

Δειτε Επισης

Απεβίωσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Κυριάκος Νικολέττης
Αναβιώνουν τα έθιμα την Κυριακή της ελιάς στα χωριά της Πάφου
Crash test για το ΥΠΑΝ οι τελικές εξετάσεις-Κρίνεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών
Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο