Παρασκευή 24 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής συζήτησαν Καδής – Garber

  17/07/2019 18:29
Την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής συζήτησαν Καδής – Garber

Την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής συζήτησαν Καδής – Garber

  17/07/2019 18:29
O Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής είχε σήμερα συνάντηση με τη νέα Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Κύπρο Judith G. Garber, κατά την οποία ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προώθηση και ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε κρίσιμα περιβαλλοντικά θέματα, όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η διατήρηση της βιοποικιλότητας.
 
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, η οποία είχε χαρακτήρα εθιμοτυπικό, ο Υπουργός ενημέρωσε την κα Garber για την πρωτοβουλία που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως η Κύπρος λόγω της θέσης της και των άριστων σχέσεων της με τις χώρες της περιοχής, αναλάβει διεθνή πρωτοβουλία και συντονιστικό ρόλο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
 
Στόχος, ανέφερε ο κ. Υπουργός, είναι η Κύπρος, σε συνεργασία με άλλες χώρες της περιοχής, να καταρτίσουν ένα Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης για υποστήριξη των χωρών της περιοχής για την αντιμετώπιση και προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
 
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα, που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, η οποία είναι προσανατολισμένη στην ανάγκη για ανάληψη δράσης και σ’ αυτή αναμένεται ότι θα παρουσιαστούν οι σχετικές πρωτοβουλίες από τα κράτη, μεταξύ αυτών και από την Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Καταληκτικά, εκφράστηκε από τις δύο πλευρές η πολιτική βούληση για την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας στους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου, ιδιαίτερα στους τομείς του περιβάλλοντος, της αγροτικής έρευνας και ανάπτυξης, της διαχείρισης νερού και της πρόληψης και καταστολής των δασικών πυρκαγιών.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας