Σουηδή ΥΠΕΞ: Θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη δουλειά της Salpy Eskidjian Weideru

Οι άοκνες προσπάθειες της Salpy Eskidjian Weiderud για την ειρήνη και την συμφιλίωση στην Κύπρο είναι πρωτοποριακές και αναγνωρίζονται ευρέως στην Κύπρο και αλλού, δήλωσε η Υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Margot Wallström, προσθέτοντας πως η σουηδική κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη δουλειά της για προώθηση του διαλόγου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας στην ειρηνευτική διαδικασία.

Η κ. Wallström προέβη στη δήλωση με την ευκαιρία της βράβευσης της επικεφαλής του Γραφείου για τον Θρησκευτικό Διάλογο στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της σουηδικής πρεσβείας στη Λευκωσία,  Salpy Eskidjian Weiderud με το διεθνές βραβείο για τη θρησκευτική ελευθερία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σε ανακοίνωση της σουηδικής πρεσβείας στη Λευκωσία αναφέρεται πως η κ. Eskidjian Weiderud θα λάβει το βραβείο σε αναγνώριση των θαρραλέων της προσπαθειών για προστασία, προαγωγή και προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας και της ελευθερίας στην πίστη.

Η κ. Eskidjian Weiderud είναι συνιδρύτρια του Γραφείου για τον Θρησκευτικό Διάλογο μαζί με τον κ. Peter Weiderud, Συντονιστή του Γραφείου και Ειδικό Απεσταλμένο για τη θρησκεία σε συνθήκες διαμάχης στο σουηδικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Η κ. Salpy Eskidjian Weiderud δήλωσε πως είναι τιμή της που παραλαμβάνει αυτό το βραβείο ως αναγνώριση των κοινών προσπαθειών των θρησκευτικών ηγετών της Κύπρου για προώθηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης με τη υποστήριξη της σουηδικής κυβέρνησης. 

Δειτε Επισης

Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες