Κυριακή 27 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Λίγα τα κρούσματα από τσιμπήματα μεδουσών σε παραλίες της Λάρνακας

  17/07/2019 11:02
Λίγα τα κρούσματα από τσιμπήματα μεδουσών σε παραλίες της Λάρνακας

Λίγα τα κρούσματα από τσιμπήματα μεδουσών σε παραλίες της Λάρνακας

  17/07/2019 11:02
Μικρός αριθμός κρουσμάτων από τσιμπήματα μεδουσών, εντοπίστηκαν στις παραλίες Καστέλα και Μακένζι στη Λάρνακα.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει ότι «αρμόδιοι λειτουργοί πραγματοποίησαν επιτόπιο έλεγχο στις παραλίες Καστέλλα και Μακένζι όπου  διαπιστώθηκε μικρός αριθμός κρουσμάτων από τσιμπήματα μεδουσών. Το κοινό καλείται όπως ακολουθεί τις οδηγίες των ναυαγοσωστών για αποφυγή περισσοτέρων περιστατικών».

Προστίθεται ότι «με αφορμή παρόμοια περιστατικά σε άλλες περιοχές, το Τμήμα Αλιείας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δίνονται συμβουλές στο κοινό για αντιμετώπιση περιστατικού επαφής μέδουσας με το δέρμα».

Συγκεκριμένα το κοινό καλείται όπως ξεπλύνει προσεκτικά με θαλασσινό νερό την πληγείσα περιοχή, χωρίς όμως να την τρίψει, να χρησιμοποιήσει μία πλαστική κάρτα, όπως πιστωτική, για να αφαιρέσει τυχόν υπολείμματα από τα πλοκάμια και να ενημερώσει τους ναυαγοσώστες, αν υπάρχουν στην περιοχή, για να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Σημειώνεται ότι ο οξύς πόνος από το τσίμπημα μέδουσας διαρκεί περίπου 15 - 20 λεπτά και σε περίπτωση που ο πόνος επιμένει το κοινό θα πρέπει να συμβουλευτεί γιατρό. Επίσης σε περίπτωση αλλεργικού σοκ ο λουόμενος θα πρέπει να επικοινωνήσει ή να μεταβεί άμεσα σε γιατρό ή Νοσοκομείο.
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «η αύξηση και παρουσία του πληθυσμού των μεδουσών είναι παροδικό φαινόμενο που συνήθως διαρκεί από μερικές ώρες μέχρι μερικές ημέρες».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας