Απελπισμένοι, αγανακτισμένοι και άυπνοι τουρίστες και δημότες στην Αγία Νάπα

Δριμύ κατηγορώ κατά της Βουλής εξαπολύει ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, ο οποίος σε άρθρο του κατηγορεί το Σώμα πως με την απόφαση του για αναβολή της ψήφισης του Νόμου για την ηχορύπανση, «χτυπά» τους πολίτες και την ποιότητα ζωής τους.
 
Μάλιστα, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας καταθέτει αυτούσια, μια σειρά από παράπονα που δέχθηκε αναφορικά με την ηχορύπανση από πολίτες, που δεν μπορούν να κοιμηθούν τα βράδια από τη δυνατή μουσική.
 
Όπως αναφέρει ο κ. Καρούσος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά επισκέπτες αλλά και πολίτες αναγκάζονται να υποφέρουν από την ηχορύπανση, χωρίς να μπορείς κανείς να επέμβει ή να ελέγξει.
 
Διαβάστε αυτούσια την καταγγελία του Γίαννη Καρούσου 
Η απόφαση της Βουλής για αναβολή της ψήφισης του Νόμου για την ηχορύπανση αποτελεί, ουσιαστικά, ένα χτύπημα «κάτω από τη μέση» στον τουρισμό μας, αλλά και για τους πολίτες αυτής της χώρας και την ποιότητα ζωής τους. Για τρίτη συνεχή χρονιά επισκέπτες και πολίτες αναγκάζονται να υποφέρουν από την ηχορύπανση, χωρίς να μπορεί κανείς να επέμβει, ώστε να ελεγχθεί. 
Για μία ακόμη χρονιά αφήνουμε τους τουρίστες να διερωτώνται γιατί δεν μπορούν τα βράδια να κοιμηθούν και να φθάνουμε στο εξοργιστικό σημείο ακόμα και οι ίδιοι οι επισκέπτες να μεταβαίνουν στην αστυνομία για να καταγγείλουν ότι δεν μπορούν να κοιμηθούν.
 
Πρόκειται για περιστατικά εξευτελιστικά για τη χώρα μας. Για μία ακόμη χρονιά λέμε στους τουρίστες: «συγνώμη για την ταλαιπωρία, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι».
 
Το ίδιο γίνεται και με τους Δημότες μας, αφού μέχρι και τις 3.30 το πρωί αναγκάζονται να υποφέρουν από τη διαπασών ένταση της μουσικής. Όσο και να διαμαρτύρονται δεν λαμβάνουν την παραμικρή απάντηση. Φωνές, παράπονά, εντάσεις και λύσεις μηδέν.
 
Σε μία κρίσιμη περίοδο για τον τουρισμό μας η Βουλή έχει παραπλανηθεί από συμφέροντα και αντί να επιλέξει να δώσει μια λύση – έστω και προβληματική για κάποιους – επέλεξε να στείλει το θέμα στις ελληνικές καλένδες, αντί να ψηφίσει ένα Νόμο για να μπορεί να ελεγχθεί η ηχορύπανση, προτίμησε το καθεστώς ανομίας.
Εάν υπήρχαν διαφορές για το Νόμο θα μπορούσαν να κατατεθούν τροποποιήσεις και αλλαγές στην συνεδρία της Βουλής. Όταν σε μία χώρα το νομοθετικό σώμα επιλέγει συνειδητά για ένα σημαντικό θέμα να παραμείνει σε ισχύ ένα καθεστώς ανομίας, τότε θα πρέπει όλοι μας να προβληματιστούμε.
 
Η σημερινή κατάσταση είναι γνωστή σε όλους. Υπάρχει σε ισχύ μια νομοθεσία, η οποία δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Η αστυνομία πλέον δεν έχει καμία δικαιοδοσία στο να ελέγξει την ηχορύπανση και ο καθένας μπορεί να εκπέμπει ήχο και σε εξωτερικούς χώρους σε όποια ένταση επιθυμεί μέχρι και τις 2.30 τις καθημερινές και μέχρι τις 3.30 Παρασκευή και Σάββατο. Αυτή η κατάσταση ανομίας πλέον μπαίνει σε τρίτη χρονιά με τις ευλογίες της Βουλής.
 
Αναμένω τη σθεναρή αντίδραση του πλέον αρμόδιου, του υφυπουργείου Τουρισμού, για το θέμα αυτό και να βγει στην αντεπίθεση, ώστε με σοβαρές και υπεύθυνες αποφάσεις να σωθεί ο τουρισμός μας.
 
Αφήσαμε για τρίτη συνεχή χρονιά απροστάτευτο τον τουρισμό μας και θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά. Για τρίτη συνεχή χρονιά παραμένουμε, ίσως, η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου η αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει για να ελέγξει την ηχορύπανση.
 
Για τρίτη συνεχή χρονιά υποσκάπτουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών μας, αλλά και ρισκάρουμε τη σημαντικότερη βιομηχανία του τόπου μας.
 
Δημότες και επισκέπτες κοινοποιούν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης βίντεο και παράπονα για να αποδείξουν ότι δεν μπορούν να κοιμηθούν, ξενοδοχεία αφήνουν ολόκληρες πτέρυγες κενές για να μην έχουν παράπονα οι τουρίστες. Από την άλλη, οι υπεύθυνοι της ηχορύπανσης, αφού βλέπουν ότι κανείς δεν τους «ακουμπάει» προχωρούν σε ένα απίστευτο θράσους bullying στέλνοντας στους παραπονούμενους δώρο ωτοασπίδες.
 
Την ίδια ώρα διερωτώμαι τι θα απαντήσουμε στα πιο κάτω παράπονα τα οποία εμείς λαμβάνουμε και σας τα κοινοποιώ.
 
1. Από κάτοικο και ιδιοκτήτη τουριστικών διαμερισμάτων
Κύριε Δήμαρχε, Θα ήθελα να σας εκφράσω της ανησυχίες μου σχετικά με την ηχορύπανση που επέρχεται από τα διάφορα κέντρα αναψυχής στην οδό Αγίας Μαύρης. Μετά την μεταρρύθμιση της σχετικής νομοθεσίας, που επιτρέπει στα κέντρα αναψυχής να εκπέμπουν ήχο σε ανεξέλεγκτα ψηλές τάσεις μέχρι κα τις πρωινές ώρες, προκαλεί μεγάλη αναστάτωση σε εμάς που διαμένουμε παρά της οδού, καθώς και στους πελάτες του τουριστικού μας καταλύματος. Παρά το γεγονός ότι εξοπλιστήκαμε με ηχομονωτικά τζάμια και άλλα συναφή, οι πελάτες μας διαμαρτύρονται συνεχώς για την ισχυρή ένταση της μουσικής η οποία καθιστά τον ύπνο τους αδύνατο. Αρκετές φορές αποχωρούν πρόωρα και κάποιες άλλες ζητούν τα χρήματα του πίσω με αποτέλεσμα η οικογενειακή μας επιχείρηση να νοσεί οικονομικά. Σας παρακαλώ θερμά, λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερθέντα, όπως πάρετε μέτρα για να βρεθεί μια λύση σε αυτό το πρόβλημα, σας ευχαριστώ πολύ.
 
2. Από κάτοικο του κέντρου Αγίας Νάπας
Δήμαρχε σού στέλνω βίντεο το οποίο βιντεογράφησα την Παρασκευή 23 Ιουνίου η ώρα 3.30 π.μ. και το οποίο καταδεικνύει την μεγάλη ηχορύπανση που γίνεται στην περιοχή μου και συγκεκριμένα σε υποστατικό απέναντι από το σπίτι μου. Αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση και αναρωτιέμαι πως μπορεί ένας εργαζόμενος ο οποίος θα πρέπει να ξυπνήσει νωρίς το πρωί να πάει στη δουλεία να αντέξει αυτή την τρελή κατάσταση γιατί δυστυχώς πρόκειται για εξωφρενική κατάσταση που δεν αντέχεται άλλο.
 
3. Από Δημότη Αγίας Νάπας
Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ η ώρα είναι 3.20 και η ώρα 6.00 θα σηκωθούμε για δουλειά!!!!
 
4. Από κάτοχο εξοχικού στον Πρωταρά (Η συγκεκριμένη κυρία δημοσιοποίησε και βίντεο που έδειχνε μέτρηση 85 decibel σπίτι της).
Ξανά τα ιδία και τα ίδια και φέτος να έχουμε εξοχικό και να μην μπορούν τα παιδιά μας το βράδυ να κοιμηθούν! Ορίστε και η απόδειξη …μετράμε σε μακρινή απόσταση και φτάνει μέχρι και τα 85 decibel…που βάση νομοθεσίας στα 84 χρειάζεσαι ωτοασπίδες
 
5. Από Δημότη Αγίας Νάπας
Κύριε Δήμαρχε σας παρακαλούμε όπως λάβετε μέτρα για τη μείωση της ηχορύπανσης διότι επηρεάζεται η επιχείρηση μας και η οικογένεια μας
 
6. Από Δημότη Αγίας Νάπας
Καλησπέρα Δήμαρχε, για το πρόβλημα της ηχορύπανσης ο λόγος, όπου πολλοί συμπολίτες είναι αγανακτισμένοι τζια φοβούνται να μιλήσουν απλά λέν “εν τζιε μπορείς να πεις τζιε τίποτε”. Είμαι σίγουρός ότι το έχεις διαπιστώσει και ο ίδιος, τζια ακόμη εμείς που μένουμε στις Κόκκινες το νιώθουμε. Δε μπορούμε να κοιμηθούμε με ανοικτό παράθυρο. Εχοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπο σου είμαι σίγουρος ότι θα κανονιστεί το πρόβλημα όπως έχει κάμει τζε με τόσα άλλα ζητήματα για το καλό των συμπολιτών μας, αλλά τζε του δήμου μας, σε ευχαριστώ.
 
7. Από Δημότη Αγίας Νάπας
Έχει που η ώρα 2 επελλάναν τους τόπους, εν φτάνει που μας πελανίσκουν ούλη νύκτα έχουμε τους τζε μέραν ακόμα.
 
8. Από Δημότη Αγίας Νάπας
Πού είσαι ναρθεις να ακούσεις, αδιόρθωτοι γαϊδάροι, επελλάναν μας, υπάιθρια δισκοθήκη.
 
9. Από Δημότη Αγίας Νάπας
Απελπισία, ποιος περιπαίζει ποιον; Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, όλο και χειρότερο.
 
10. Από Δημότη Αγίας Νάπας
Είναι αδύνατον να κοιμηθείς με τέτοια μουσική. Μάλιστα μετά τραγουδάνε καραόκε οι μεθυσμένοι. Αναρωτιέμαι πως κοιμούνται οι τουρίστες στα γειτονικά ξενοδοχεία.  
 

Δειτε Επισης

Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα