Στον Χάρη για το συνταξιοδοτικό οι εκπαιδευτικές οργανώσεις

Λύση στο ζήτημα του συνταξιοδοτικού, αντιμέτωποι με το οποίο βρίσκονται όσοι εκπαιδευτικοί μονιμοποιήθηκαν από την 1η Οκτωβρίου 2011 και εντεύθεν, θα ζητήσουν από τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, στο πλαίσιο συνάντησης που θα έχουν, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις. 
 
Στη συνάντηση θα παραστούν οι ηγεσίες των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, καθώς και η ΠΑΣΥΔΥ και ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου. 
 
Μιλώντας στον REPORTER, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, υπέδειξε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν μονιμοποιηθεί από την 1η Οκτωβρίου 2011 και μετά, δεν έχουν κανένα συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
 
«Θα ζητήσουμε όπως όλοι οι εκπαιδευτικοί που μονιμοποιήθηκαν εκείνη την περίοδο, ενταχθούν στο υφιστάμενο κρατικό συνταξιοδοτικό σχέδιο», ανέφερε ο κ. Χατζησάββας.

Ο πρόεδρος της συντεχίας των καθηγητών τόνισε πως η ΟΕΛΜΕΚ έχει πάρει απόφαση, σύμφωνα με την οποία μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, το σοβαρό αυτό θέμα, το οποίο εκκρεμεί για οκτώ ολόκληρα χρόνια,θα  πρέπει να λυθεί, τονίζοντας πως οι καθηγητές είναι αποφασισμένοι να λάβουν μέτρα.

Ο Κώστας Χατζησάββας ανέφερε επίσης πως στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών θα αναφερθούν και στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την οικειοθελή πρόωρη αφυπηρέτηση, η οποία λήφθηκε στις 18 Ιουνίου 2019, και προνοεί πως όσοι έχουν περάσει το 60ο έτος της ηλικίας τους ή έχουν συμπληρώσει 400 μήνες υπηρεσίας θα έχουν δικαίωμα να αφυπηρετήσουν πρόωρα, χωρίς οποιεσδήποτε επιβαρύνσεις στα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

«Η πρόταση αυτή με βάση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα ισχύσει μόνο για μια φορά και βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο. Εμείς εκφράζουμε το έντονο παράπονό μας γιατί δεν έχει προωθηθεί στη Βουλή για νομοθετικό έλεγχο πριν το κλείσιμο, ώστε οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που είχαν σκοπό να αφυπηρετήσουν πρόωρα να οργανωθούν και να πάρουν τις αποφάσεις τους. Θέση της ΟΕΛΜΕΚ είναι ο τερματισμός των επιβαρύνσεων ες αεί και όχι μόνο για μία φορά, όπως είναι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου», κατέληξε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
 

Δειτε Επισης

Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου