Παρασκευή 24 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Σύνδεσμος Καταναλωτών: Συνεχίζονται οι καταγγελίες για παραπλανητικούς χιλιομετρητές σε οχήματα

  15/07/2019 19:21
Σύνδεσμος Καταναλωτών: Συνεχίζονται οι καταγγελίες για παραπλανητικούς χιλιομετρητές σε οχήματα

Σύνδεσμος Καταναλωτών: Συνεχίζονται οι καταγγελίες για παραπλανητικούς χιλιομετρητές σε οχήματα

  15/07/2019 19:21
Συνεχίστηκαν οι καταγγελίες για παραπλανητικές ενδείξεις σε μετρητές χιλιομέτρων μεταχειρισμένων αυτοκίνητων, λέει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών και κάνει λόγο για εξαπάτηση σημαντικού αριθμού καταναλωτών.
 
Το θέμα δεν επηρεάζει μόνο την τιμή αγοράς και τα έξοδα συντήρησης του αυτοκινήτου «αλλά έχει και άμεση σχέση με τη διατήρηση υψηλού επιπέδου οδικής ασφάλειας και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος», λέει ο Σύνδεσμος, ενώ «θεωρεί αδιανόητο οι αρμόδιες αρχές του κράτους να το γνωρίζουν για πολλά χρόνια και να μη μπορούν να το επιλύσουν».
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι από την πρώτη ανακοίνωση του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, στις 20 Μαρτίου 2019, διευθετήθηκαν συναντήσεις με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και το Τμήμα Τελωνείων, όμως «δεν φάνηκε ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην επίλυση του προβλήματος».
 
Αναφορά γίνεται στη θέση του Τμήματος Τελωνείων ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στη συλλογή και διάθεση των αναγκαίων στοιχείων και πληροφοριών, θέση με την οποία ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών λέει ότι εξέφρασε τη διαφωνία του, στέλνοντας σχετική επιστολή στις 20 Ιουνίου 2019.
 
Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών αναφέρεται παράλληλα στο παράδειγμα του Υπουργείου Μεταφορών στην Ελλάδα, όπου υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα. Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, συνεχίζει η ανακοίνωση, τίθεται σε εφαρμογή δημόσια πλατφόρμα παροχής πληροφοριών στην οποία θα καταγράφονται, μεταξύ άλλων, το ιστορικό συντήρησης του αυτοκινήτου, οι τεχνικοί έλεγχοι, ΜΟΤ και τα χιλιόμετρα που είχε διανύσει το όχημα σε κάθε τεχνικό έλεγχο. Επίσης από τον Σεπτέμβριο του 20419 θα καταγράφονται τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου κατά τον τελευταίο τεχνικό έλεγχο.
 
Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών διαβεβαιώνει καταληκτικά ότι θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειές του προς κάθε κατεύθυνση.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας