Διαχείριση Πιστωτικού Κινδύνου και Τεχνίτη Νοημοσύνη

Η Infocredit Group παρουσιάζει το «Credit Risk Management Forum» στις 25 Σεπτεμβρίου στο Landmark Nicosia (πρώην Hilton).
 
Ενώ οι επιχειρήσεις για πολλά χρόνια αντιμετωπίζουν δυσκολίες για πολλαπλούς λόγους, μια από τις κύριες αιτίες της συνεχιζόμενης οικονομικής στενότητας σχετίζεται άμεσα με την ανεπαρκή διαχείριση πιστωτικού κινδύνου. Παραδοσιακά οι επιχειρήσεις διαχειρίζονταν τον πιστωτικό κίνδυνο μέσα από ένα συνδυασμό έρευνας δέουσας επιμέλειας και κοινής λογικής.

Μέσα στη πάροδο του χρόνου αυτές οι επιφανειακές μέθοδοι αποδείχτηκαν ανεπαρκείς για να αντιμετωπίσουν τους υψηλού επιπέδου κινδύνους που έχουν να αντιμετωπίσουν οι σύγχρονες  επιχειρήσεις. Η συνεχώς αυξανόμενη πίεση από κανονισμούς και οι συνεχιζόμενες οικονομικές αναταράξεις υποχρεώνουν τους ηγέτες των εταιριών να επαναξιολογήσουν  τις μεθόδους διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου των οργανισμών τους προς τη κατεύθυνση των «εξυπνότερων» επιλογών. Στη πραγματικότητα το πρώτο βήμα προς τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και επιτυχίας της επιχείρησης βρίσκεται στη αυξημένη συναίσθηση των πιστωτικών κινδύνων ούτως ώστε να ανιχνευθούν εγκαίρως, να αναλυθούν και να σμικρυνθούν.

Ο Valentino Pediroda, ένας από τους ομιλητές του φόρουμ θα αναπτύξει το θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη στη Μοντελοποίηση της Πιστοληπτικής Αξιολόγησης» (Artificial Intelligence in Credit Rating Modelling). 
 
Ο κύριος Pediroda θα μιλήσει για την ανάπτυξη μιας παγκόσμιας ανάλυσης πιστωτικού κινδύνου και των προκλήσεων της. Θα παρουσιάσει επίσης τη σύζευξη μεταξύ της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Υψηλής Ανάλυσης Δεδομένων.

Ο καθηγητής Valentino Pediroda είναι ειδικός στην Τεχνητή Νοημοσύνη και την Υψηλή Ανάλυση Δεδομένων για την Αξιολόγηση Πιστωτικού Κινδύνου. Διδάσκει μαθήματα αριθμητικών μεθόδων στο Πανεπιστήμιο της Τεργέστης. Είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της modeFinance SRL, μιας Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Αξιολόγησης Fintech.

Επιπρόσθετα, στο φόρουμ θα παρουσιαστούν τα εξής θέματα:

• Διαχείριση πιστωτικών κινδύνων και βέλτιστες πρακτικές (Credit Risk Management and Best Practices)
• Ασφάλιση πιστώσεων: Ο ασφαλής δρόμος για την ανάπτυξη (Credit Insurance: The Safe Road to Growth)
• Τί λένε οι αριθμοί; (What Are the Numbers Saying?)
• Το Νομικό περιβάλλον γύρω από τον πιστωτικό κίνδυνο και τις νομικές εξελίξεις σχετικά με   τον περί Εταιρειών Νόμο (The Legal Environment Surrounding Credit Risk and Legal Updates Regarding the Companies Law)
• Εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης κεφαλαίου κίνησης στην Κύπρο (Alternative Sources of Working Capital Financing in Cyprus)
• Κατευθύνσεις-κλειδιά που καθορίζουν τη διαχείριση πιστωτικού κινδύνου στο εξαγωγικό  εμπόριο (Key Tips Relating to Credit Risk Management in Export Trade)
• Η επιχειρηματική δραστηριότητα με τις MΜΕ και τις οικογενειακές επιχειρήσεις - ο καλός, ο κακός και ο άσχημος (Doing Business with SMEs and Family Firms – the Good, the Bad and the Ugly)
 
Το φόρουμ απευθύνεται σε στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών στην Κύπρο.
• Διευθυντές Διευθυντών και Γενικών Διευθυντών
• Οικονομικοί Διευθυντές και Διευθυντές Ταμείου
• Πιστωτικοί Διευθυντές, Λογιστικοί Διευθυντές και Πιστωτικοί Αναλυτές / Ελεγκτές
• Λειτουργοί συλλογής, επιτηρητές και διαχειριστές
Το φόρουμ απευθύνεται επίσης σε κάθε υπεύθυνο για την αξιολόγηση του πιστωτικού κινδύνου και τη διαχείριση της εμπορικής πίστωσης.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή, κάντε κλικ ΕΔΩ

Διοργανωτής: Infocredit Group,
Χρυσός Χορηγός: Euler Hermes Hellas,
Αργυροί Χορηγοί: Eurivex Trade Finance, First Cyprus Credit Bureau (FCCB), FlexFin Ltd, Stylianos N. Christoforou & Co. LLC, Υποστηρικτές: Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), Cyprus Fiduciary Association (CFA), Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχανιών Κύπρου (OEB), UCLan Cyprus,
Χορηγοί Επικοινωνίας: INBusiness, GOLD,
Συντονιστής: IMH
 
Για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας στο +357 22505555 ή μέσω email στο events@imhbusiness.com.
 

Δειτε Επισης

Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου