Ο 12χρονος Νικόλας παράδειγμα για όλους... Aπό το σχολικό bullying στα σαρωτικά βραβεία

Στον 12χρονο Νικόλα Νικηφόρου απένειμε το "Hope For Children" το βραβείο Children’s Rights Defender 2019, που αποτελεί την υψηλότερη μορφή επιβράβευσης που δίνει το Hope For Children σε άτομα ή οργανισμούς που έχουν προωθήσει και συνεχίζουν να προωθούν τα δικαιώματα των παιδιών στην κοινότητα τους και στην ευρύτερη κοινωνία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της ΕΕ στη Λευκωσία. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού, η απονομή του βραβείου έγινε από τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Joseph Borghese και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη.

Επίσης, αναφέρεται ότι στην τελετή παρευρέθηκαν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης, ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο Stephen Lillie, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, βουλευτές, εκπρόσωποι της Αστυνομίας Κύπρου, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και άλλων συνεργαζόμενων φορέων. Ακόμη, στην εκδήλωση βρέθηκαν και πολλοί μικροί πρεσβευτές και φίλοι του Οργανισμού για να τιμήσουν τα επιτεύγματα και το έργο του νεαρού Νικόλα.

Ο Νικόλας Νικηφόρου, κυπριακής καταγωγής κάτοικος Αγγλίας, γεννήθηκε με σπάνιου είδους προ-καρκινικά ογκώδη μελανώματα στο πρόσωπο του, τα οποία παρά την ιατρικά επιτυχή αφαίρεση τους, άφησαν ουλές στο πρόσωπο του που έγιναν η αφορμή να υποστεί σχολικό εκφοβισμό. Αυτό, τον ώθησε να ξεκινήσει εκστρατεία κατά του εκφοβισμού με τις δράσεις του να τον οδηγούν στο να γίνει το πρόσωπο της Kinder το 2016, να λάβει το Βραβείο Νταϊάνα 2017, το βραβείο Βρετανού Πολίτη και το βραβείο “Positive Role Model” το 2018 στα Βραβεία Εθνικής Διαφορετικότητας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παράλληλα, το 2017 ψηφίστηκε ως ένας από τους 24 πιο ευαισθητοποιημένους κάτοικους του Bristol κάτω των 24 ετών. Οι δράσεις του Νικόλα περιλαμβάνουν δημιουργία και προώθηση εκστρατείας ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό,  φιλοξενία σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές στο Η.B., συμμετοχή και απόκτηση βραβείων σε εθνικούς διαγωνισμούς ζωγραφικής, και πραγματοποίηση ενθαρρυντικών ομιλιών σε σχολεία και πανεπιστήμια σε σχέση με την εξάλειψη του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού.
 
Ο νεαρός Νικόλας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε ότι στον πλανήτη υπάρχουν πάνω από 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι που είναι διαφορετικοί μεταξύ τους. Τόνισε χαρακτηριστικά: “Πιστεύω ότι όλοι έχουμε κάτι να δώσουμε στον κόσμο. Το όραμά μου είναι το κάθε άτομο να γίνει αποδεκτό στην κοινωνία για αυτό που είναι. Αν αγκαλιάσουμε τις διαφορές μας, τότε ο κόσμος θα γίνει καλύτερος.”   

Στην τελετή, ο Ιερόθεος Παπαδόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Κύπρο, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ενώ η Άντρια Νεοκλέους, Διευθύντρια του Ανθρωπιστικού Τομέα του “Hope For Children” CRC Policy Center, αναφέρθηκε στη σημασία της δράσης του Νικόλα και στην αναγκαιότητα ύπαρξης προγραμμάτων στα σχολεία για την ενδυνάμωση και εκπαίδευση των παιδιών με σκοπό τη καταπολέμηση περιστατικών σχολικού εκφοβισμού.
 
Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, κ. Borghese συνεχάρη τον Νικόλα και τον παρότρυνε να συνεχίσει να διαδίδει τα μηνύματα θάρρους, αγάπης και σεβασμού που προωθεί τόσο μέσα από τις ομιλίες του όσο και μέσα από τις ζωγραφιές του.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»