Ετοιμαστείτε για...καταιγίδες και χαλάζι εν μέσω καύσωνα

Και όμως, είναι δυνατό και αυτό. Να δούμε εν μέσω καύσωνα βροχές, καταιγίδες, ίσως και χαλάζι, τουλάχιστον σε κάποεις περιοχές της Κύπρου.

Σύμφωνα με τη νεότερη πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα το απόγευμα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να παρατηρηθούν τέτοια φαινόμενα, ενώ κάτι αντίστοιχο ενδεχομένως να δούμε και αύριο. Βροχές όμως αναμένται να σημειωθούν και το Σάββατο.
 
Η νεότερη πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
 
Εποχική χαµηλή πίεση καλύπτει την περιοχή.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται παροδικές νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένη καταιγίδα, κυρίως στο εσωτερικό και τα ανατολικά. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα παράλια µέχρι ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Κατά τις αυγινές, κυρίως, ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά στα παράλια µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη, εκτός από τα ανατολικά και τοπικά στα βόρεια και νότια παράλια όπου θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 19 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, µετά τη διάλυση της τοπικής χαµηλής νέφωσης και αραιής οµίχλης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται παροδικές νεφώσεις, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά, που δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ για να ενισχυθούν σύντοµα σε µέτριους µέχρι ισχυρούς, 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά τοπικά στα νότια και δυτικά παράλια µέχρι πολύ ισχυρούς, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη για να καταστεί σταδιακά, γενικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα ανατολικά, νότια και βόρεια παράλια και γύρω στους 30 βαθµούς στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκυρίακο και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά κατά τις απογευµατινές ώρες. Το Σάββατο δεν αποκλείεται να σηµειωθεί µεµονωµένη βροχή, κυρίως στα ορεινά κατά τις απογευµατινές ώρες.Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση το Σάββατο και µη αξιόλογη µεταβολή την Κυριακή και την ∆ευτέρα, για να κυµανθεί γενικά κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Δειτε Επισης

Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων