Πέμπτη 21 Νοε, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Μειώθηκε κατά το ήμισυ η φυγοστρατία σε σύγκριση με πέρυσι

  10/07/2019 11:39
Μειώθηκε κατά το ήμισυ η φυγοστρατία σε σύγκριση με πέρυσι

Μειώθηκε κατά το ήμισυ η φυγοστρατία σε σύγκριση με πέρυσι

  10/07/2019 11:39
Την ελπίδα ότι με τα μέτρα που λαμβάνει η πολιτεία το φαινόμενο της φυγοστρατίας θα εξαλειφθεί πλήρως εξέφρασαν σήμερα μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, κατά τη διάρκεια επίσκεψης τους στο ΚΕΝ Λάρνακας.
 
Σε δηλώσεις του ο βουλευτής ΔΗΚΟ Αμμοχώστου Ζαχαρίας Κουλίας ανέφερε ότι «η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Άμυνας βρίσκεται στο ΚΕΝ Λάρνακας για να δει τους νεοσύλλεκτους και τη Διοίκηση. Εχουμε ενημερωθεί για το πώς πάει η εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων, φαίνεται ότι πάνε όλα καλά και να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά μέχρι το τέλος».
 
Πρόσθεσε ότι «η Επιτροπή Άμυνας εκδηλώνει πάντοτε το ενδιαφέρον της ιδιαίτερα για τις κατατάξεις των νεοσυλλέκτων αλλά και για όλα τα θέματα που αφορούν την Εθνική Φρουρά».
 
Σε ερώτηση κατά πόσον υπάρχει διαφορά μεταξύ της φετινής κατάταξης με αυτή του 2018 ο κ. Κουλίας απάντησε πως «φαίνεται ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα, φεύγουν λιγότεροι φαντάροι από τις τάξεις της Εθνικής Φρουράς και ευελπιστούμε ότι με τα μέτρα που λαμβάνει η Πολιτεία το φαινόμενο της φυγοστρατίας θα εξαλειφθεί πλήρως».
 
Εξάλλου ο βουλευτής ΔΗΚΟ Λάρνακας Γιώργος Προκοπίου ανέφερε ότι «διαπιστώσαμε ότι η εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων πάει πολύ καλά. Το πιο σημαντικό για μας είναι ότι οι στρατιώτες προσαρμόζονται εύκολα».
 
Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι «με τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την Επιτροπή Άμυνας και με την εμπλοκή της ηγεσίας και των αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς η φυγοστρατία μειώνεται σε μεγάλο βαθμό. Σε σύγκριση με πέρσι η φυγοστρατία είναι καλύτερη κατά 50%» σημείωσε.  
 
Στην αντιπροσωπεία της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής συμμετείχε και ο βουλευτής ΑΚΕΛ Αμμοχώστου Χριστάκης Τζιοβάνης και οι βουλευτές έτυχαν ενημέρωσης από τον  Διοικητή του ΚΕΝ Κ και τον Υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας