Η απεργία στα ΤΑΕΠ, το συμπέρασμα και η προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων

Πίσω στα καθήκοντα τους επέστρεψαν στις επτά σήμερα το πρωί οι γιατροί που κατήλθαν σε 24ωρη απεργία, στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών(ΤΑΕΠ) των κρατικών νοσηλευτηρίων, επικαλούμενοι αντίξοες συνθήκες εργασίας και προβλήματα που άπτονται κυρίως με την υποστελέχωση.
 
Οι εκκλήσεις προς το κοινό από το Υπουργείο Υγείας, να αποφύγει τις επισκέψεις στις Πρώτες Βοήθειες κατά τη διάρκεια της απεργίας, εκτός από τα επείγοντα περιστατικά, έπιασαν τόπο και έτσι η χθεσινή μέρα κύλησε χωρίς προβλήματα, αφού η προσέλευση ήταν πολύ μειωμένη.
 
Με το συμπέρασμα που εξάγεται ως απαύγασμα της χθεσινής ημέρας να είναι πως μεγαλύτερη πηγή του... κακού για τα προβλήματα στα ΤΑΕΠ, δεν είναι άλλη από την αλόγιστη χρήση η οποία γίνεται από συμπολίτες μας, που επισκέπτονται τις Πρώτες Βοήθειες χωρίς πολλές φορές να υπάρχει πραγματικός λόγος.  
 
Η επόμενη ημέρα βρίσκει Υουργείο Υγείας και ΟΚΥπΥ να εστιάζουν την προσοχή τους στην εξεύρεση λύσεων, κάτι για το οποίο αγωνίζονται εδώ και πολύ καιρό.
 
Στο πλαίσιο αυτό, αντιπροσωπεία του ΟΚΥπΥ και του Υπουργείου Υγείας ετοιμάζει βαλίτσες για Ελλάδα, όπου μέσα από την παραχώρηση ελκυστικών πακέτων και κινήτρων θα καταβληθεί προσπάθεια προσέλκυσης Ελλαδιτών ιατρών για εργοδότηση στην Κύπρο, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης. 
 
Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί για άμβλυνση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στα Τ.Α.Ε.Π.
 
Ο αρμόδιος υπουργός Κωνσταντίνος Ιωάννου, δεν έκρυψε ούτε και χθες το παράπονό του για το γεγονός ότι, παρά τον ενδιαφέρον που επιδεικνύεται και από τον ίδιο προσωπικά, οι γιατροί αποφάσισαν τελικώς να προχωρήσουν στην απεργία, κάνοντας εκ νέου λόγο για αδικαιολόγητη πράξη.
 
Ωστόσο, τους διαβεβαίωσε και χθες ότι παραμένουν στο πλευρό τους, ακούνε τα προβλήματα και ότι μέσα από το διάλογο μπορούν να βρεθούν λύσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χωρίς προβλήματα η κατάσταση στα ΤΑΕΠ, χαμηλή η προσέλευση ασθενών
 
Την ευχή να είναι η τελευταία απεργία στην οποία κατήλθαν οι γιατροί στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, εξέφρασε μιλώντας στον REPORTER, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Γιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), Σωτήρης Κούμας.

Ο κ. Κούμας ανέφερε ότι η συντεχνία είναι ανοιχτή σε διάλογο για να δοθούν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν και τα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών, αλλά και γενικότερα τα κρατικά νοσηλευτήρια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρνήθηκαν να δεχθούν παραπομπές τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια της Λευκωσίας
 
Είπε ότι επί του παρόντος δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συνάντηση με την εργοδοτική πλευρά για τα Τ.Α.Ε.Π., ωστόσο, σημείωσε πως για ζητήματα που αφορούν γενικότερα τα νοσοκομεία βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος.
 
Σε ερώτηση αν γίνονται σκέψεις για κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων, ο κ. Κούμας επέμεινε στην αρχική τοποθέτησή του, λέγοντας ότι η επιθυμία της ΠΑΣΥΚΙ και των γιατρών γενικότερα, είναι όπως αυτή να ήταν και η τελευταία τους απεργία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απεργούν οι γιατροί της ΠΑΣΥΚΙ στα ΤΑΕΠ-Επιχειρησιακό πλάνο από Υπ. Υγείας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απορρίπτει ισοπεδωτικούς ισχυρισμούς του ΑΚΕΛ το Υπουργείο Υγείας

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ