Ολοκληρώθηκε η κατάταξη των Οπλιτών της 2019 ΕΣΣΟ (pics)

Ολοκληρώθηκε η κατάταξη των Οπλιτών της 2019 ΕΣΣΟ, στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου. Η κατάταξη διεξήχθη από 28 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου 2019, για γεννηθέντες από 1η Ιανουαρίου 2001 έως 31 Δεκεμβρίου 2001.
 
Σύμφωνα με ανάρτηση του Εκπροσώπου Τύπου της Εθνικής Φρουράς στο facebook, η κατάταξη πραγματοποιήθηκε ομαλά σε όλα τα ΚΕΝ, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες καταγραφής και οι υγειονομικές εξετάσεις για καθορισμό της σωματικής ικανότητας των Στρατευσίμων και ξεκίνησε η περίοδος στρατιωτικής εκπαίδευσης και η διαδικασία επιλογής για τους Έφεδρους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Ειδικά Σώματα.
 
«Κατά την φετινή κατάταξη εφαρμόστηκαν νέες ιδέες και καινοτομίες που σκοπό είχαν να διευκολύνουν την προσαρμογή των Οπλιτών στο νέο περιβάλλον και να μειώσουν τη διάρκεια των διαδικασιών της κατάταξης. Όλοι οι Στρατεύσιμοι της 2019 ΕΣΣΟ, είχαν την επιλογή να παραλάβουν όλα τα υλικά κατάταξης αρκετές μέρες πριν την παρουσίασή τους στο ΚΕΝ», αναφέρεται.
Βάσει στοιχείων του ΓΕΕΦ, 90% των καταταγέντων προτίμησαν να ακολουθήσουν αυτή τη διαδικασία, γεγονός το οποίο καταδεικνύει αφενός τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν την στρατικοποίηση τους οι νέοι Οπλίτες και αφετέρου τη ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζει τα θέματα μέριμνας του προσωπικού το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς.
 
Τα ΚΕΝ επισκέφθηκαν κατά τις ημέρες της κατάταξης, ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ο Υπαρχηγός της ΕΦ Αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου. Κατά την παρουσία τους στα Κέντρα Εκπαίδευσης, διαπίστωσαν την άρτια οργάνωση και λειτουργία των κέντρων υποδοχής των νέων Οπλιτών, το ενδιαφέρον που επέδειξε το προσωπικό και την συνδρομή του στην ομαλότερη προσαρμογή των Στρατευσίμων στις τάξεις της ΕΦ και την ενεργή ανταπόκριση των νεαρών Εθνοφρουρών στο κάλεσμα της Πατρίδας.
 
«Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την εφαρμογή από φέτος των προνοιών του Πρωτοκόλλου Συμφωνίας ΥΠΑΜ – ΚΟΑ, εκτιμάται ότι θα συμβάλουν στη μείωση της φυγοστρατίας. Υπενθυμίζεται ότι η ορκωμοσία των Νέων Οπλιτών 2019 ΕΣΣΟ θα πραγματοποιηθεί στις 18 1900 Ιουλίου για όλα τα ΚΕΝ», καταλήγει η ανάρτηση.
 

Δειτε Επισης

Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει