«Ναι» στο διάλογο με τον υπ. Υγείας από ΠΑΣΥΚΙ αλλά... με προϋποθέσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) αποφάσισε όπως ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα του Υπουργού Υγείας για συνάντηση και διάλογο προς αποτροπή της εξαγγελθείσας απεργίας των ΤΑΕΠ με την προϋπόθεση ότι "στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν θα παρίστανται συνδικαλιστικές οργανώσεις που δεν προκήρυξαν και πολύ περισσότερο έχουν διαχωρίσει την θέση τους ότι δεν στηρίζουν την εξαγγελθείσαν απεργία".
 
Ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της που έγινε σήμερα, παρουσία των Διευθυντών Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών συζητήθηκε το θέμα υποστελέχωσης των ΤΑΕΠ και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού.
 
Μελετήθηκε διεξοδικά το έγγραφο εργασίας που απέστειλε το Υπουργείο Υγείας και ο ΟΚΥπΥ  και άμεσες ενέργειες στις οποίες έχουν ή προτίθενται να προβούν και οι οποίες κρίνονται ανεπαρκείς, όπως αναφέρεται.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε την ετοιμότητα των ΤΑΕΠ για 24ωρη απεργία αλλά και την κάλυψη με προσωπικό ασφαλείας όλων των κρίσιμων περιστατικών που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
 
Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "το Διοικητικό Συμβούλιο επιπλέον στην σημερινή επιστολή εκ μέρους του Υπουργού Υγείας αποφάσισε όπως ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα για συνάντηση και διάλογο προς αποτροπή της εξαγγελθείσας απεργίας με την προϋπόθεση  ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν θα παρίστανται συνδικαλιστικές οργανώσεις που δεν προκήρυξαν και πολύ περισσότερο έχουν διαχωρίσει την θέση τους ότι δεν στηρίζουν την εξαγγελθείσαν απεργία".
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καλεί σε συνάντηση τους επαγγελματίες υγείας ο Κωνσταντίνος Ιωάννου

Δειτε Επισης

Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια