Ζητούν γραπτές διαβεβαιώσεις για λήξη της απεργίας οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Λεμεσού

Την πρόταση που κατατέθηκε ενώπιον τους από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), μελέτησαν οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού η οποίοι κατέρχονται σε απεργία από τις 6 και 30 το πρωί.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΚΥπΥ, ο Οργανισμός πρότεινε την πρόσληψη τεσσάρων έκτακτων καθαριστριών στο Νοσοκομείο και σε συνδυασμό με κάποιες μετατάξεις εντός του Νοσοκομείου, το πρόβλημα να αμβλυνθεί.
 
Η πρόταση του ΟΚΥπΥ τέθηκε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων οι οποίοι ωστόσο επιμένουν στα μέτρα που εξήγγειλαν.
 
Οι εκπρόσωποι των Συντεχνιών ξεκαθάρισαν πως η απεργία θα συνεχιστεί κανονικά σε περίπτωση που δεν δοθούν γραπτώς οι διαβεβαιώσεις από τη διεύθυνση του Νοσοκομείου για επίλυση του προβλήματος.
 
Οι Συντεχνίες τονίζουν πως με τέσσερις προσλήψεις το πρόβλημα δεν θα λυθεί αφού και πάλι δεν θα μπορούν να προγραμματιστούν οι θερινές διακοπές των εργαζομένων.
 
Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι αναμένουν από τη διεύθυνση του Νοσοκομείου πρόσκληση ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα και να δοθούν λύσεις.
 
Νωρίτερα σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συντεχνίες για την 24ωρη απεργία σημειώνουν πως, «εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, το προσωπικό του Νοσοκομείου που ανήκει στα τμήματα καθαριότητας, Βοηθών θαλάμου, Εργάτες μαγειρείου Κουζίνας καθώς και κλητήρων των χειρουργείων, αποφάσισε όπως κατέλθει σε 24ωρη απεργία».
  
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεκίνησε η εικοσιτετράωρη απεργία του προσωπικού στο Νοσοκομείο Λεμεσού
 
Το προσωπικό των πιο πάνω τμημάτων ζητά τη συμπλήρωση των κενών θέσεων και μακροχρόνιων αδειών ασθενείας, έτσι ώστε να μπορούν να πάρουν τις άδειες ανάπαυσης και τα έξτρα που τους οφείλει η υπηρεσία, ως επίσης και την πρόσληψη κλητήρων αντικανονικού ωραρίου καθώς και κλητήρων χειρουργείου. 
 
H απεργία συμπίπτει με προγραμματισμένη επίσκεψη, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού,  της κοινοβουλευτικής επιτροπής υγείας, που θα πραγματοποιηθεί στις 10:00.

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo