Παρασκευή 24 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών και την ΠΑΣΥΔΥ ζητούν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις

  01/07/2019 15:04
Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών και την ΠΑΣΥΔΥ ζητούν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών και την ΠΑΣΥΔΥ ζητούν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις

  01/07/2019 15:04
Την πρώτη κοινή συνάντηση, έπειτα από την αλλαγή στην ηγεσία σε ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, είχαν οι τρεις εκπαιδευτικές ΠΟΕΔ-ΟΕΛΜΕΚ-ΟΛΤΕΚ, στην οποία συνέχισαν τη συζήτηση για τα θέματα που τους απασχολούν. 
 
Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, συζήτησαν τόσο εκπαιδευτικά όσο και συνδικαλιστικά ζητήματα και αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, όπως ζητήσουν άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών και την ΠΑΣΥΔΥ. Επίσης αποφάσισαν, να ζητήσουν την άμεση προώθηση του Σχέδιου Πρόωρης αφυπηρέτησης, καθώς το θέμα είναι άμεσα συνυφασμένο με την έγκαιρη στελέχωση των σχολείων.
 
Αυτούσια η ανακοίνωση:
Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ πραγματοποίησαν σήμερα την πρώτη κοινή συνάντησή τους μετά τις αλλαγές στην ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ και επαναβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους για ενότητα και συνέχιση της συμπόρευσής τους σε Εκπαιδευτικά και Συνδικαλιστικά ζητήματα που τις αφορούν.
 
Ειδικότερα συζήτησαν και λήφθηκαν αποφάσεις για τα κάτωθι:

1. Συνταξιοδοτικό νεοεισερχόμενων εκπαιδευτικών.
Θα ζητηθεί άμεσα από τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ, ΠΑΣΥΔΥ και Σ.Α.Κ., συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών.
 
2. Σχέδιο Πρόωρης αφυπηρέτησης
Όπως έχουμε ενημερωθεί, το θέμα βρίσκεται στη νομική υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο.  Οι τρεις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις θα ζητήσουν την άμεση προώθησή του στην Βουλή έτσι ώστε να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατόν. Το θέμα αυτό είναι άμεσα συνυφασμένο με την έγκαιρη στελέχωση των σχολείων.

3. Θέματα που άπτονται της καθημερινότητας στις σχολικές μονάδες, όπως, λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών μαθητών σε βάρος των συμμαθητών τους και των εκπαιδευτικών, θέματα ασφάλειας και υγείας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας