Οι κληρικοί που στηρίζουν Νεκτάριο και οι πολίτες που στηρίζουν Ευμένιο

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη Κιτίου, σε διαδοχή του παραιτηθέντος Χρυσοστόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η μάχη της διαδοχής για τον μητροπολιτικό θρόνο Κιτίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εν χηρεία ο μητροπολιτικός θρόνος Κιτίου-Αρχίζει η κούρσα της διαδοχής

Σε ένα ακριβώς μήνα από σήμερα, θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία, όπως προνοεί και το Καταστατικό της Εκκλησίας της Κύπρου. Ήδη οι δύο διεκδικητές του θρόνου δημοσιοποίησαν το ενδιαφέρον τους, ενώ στον χορό εισήλθαν και οι ομάδες υποστήριξής τους.
 
Ποιοι στηρίζουν τον Νεκτάριο
Συνολικά 57 από τους 61 κληρικούς της Λάρνακας υπογράφουν τη Διακήρυξη υποστήριξης του Επισκόπου Αρσινόης Νεκτάριου. Επίσης υπογράφουν οι Ηγούμενοι τριών Μοναστηριών της Λάρνακας, ανάμεσά τους και ο Ηγούμενος Σταυροβουνίου.
 
Στη διακήρυξη αναφέρεται ότι «χηρεύοντος του Μητροπολιτικού Θρόνου Κιτίου μετά την εκούσια παραίτηση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσοστόμου, ήδη δρομολογούνται οι νενομισμένες διαδικασίες για την κανονική πλήρωσή του.
 
Επισημαίνεται ότι, «στο πρόσωπο του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αρσινόης κ. Νεκταρίου, έχουμε τη βεβαία πεποίθηση ότι βρήκαμε το νέο μας πνευματικό πατέρα».
 
Αυτούσια η διακήρυξη:

  
Ποιοι στηρίζουν τον Ευμένιο
Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα και η Ομάδα Στήριξης της υποψηφιότητας του Αρχιμανδρίτη Ευμένιου Σιήππη, δίδοντας στη δημοσιότητα και τον κατάλογο των πολιτών που τον στηρίζουν.
 
Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «ο Πατήρ Ευμένιος για 25 χρόνια αδιαλείπτως παραμένει και υπηρετεί τον λαό της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας. Η υποψηφιότητας του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Ευμένιου έχει αγγελιαστεί από όλο τον κόσμο της Μητρόπολης Κιτίου».
 
«Η Ομάδας Στήριξης της υποψηφιότητας του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Ευμένιου, ανακοινώνει τον δεύτερο κατάλογο συμπολιτών μας και μελών του χριστεπώνυμου πληρώματος της Μητρόπολης Κιτίου, που συμπορεύονται μαζί μας και στηρίζουν την υποψηφιότητας του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Ευμένιου, για την κενωθείσα θέση του Μητροπολίτη Κιτίου.
 
Ο Πατήρ Ευμένιος για 25 χρόνια αδιαλείπτως παραμένει και υπηρετεί τον λαό της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας. Η υποψηφιότητας του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Ευμένιου έχει αγγελιαστεί από όλο τον κόσμο της Μητρόπολης Κιτίου.
 
Εμείς όλοι τον θεωρούμε άξιο ποιμενάρχη , γιατί ξεχωρίζει για την πνευματικότητα ,το ήθος και την αυθεντικότητα του χαρακτήρα του, την έμπρακτη αγάπη του προς τον συνάνθρωπο, την ανιδιοτελή προσφορά του, την αυταπάρνηση και την ταπεινότητα του».

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»