Το ΤΕΠΑΚ πρώτο σε Ελλάδα και Κύπρο και 63ο στα νεαρότερα Πανεπιστήμια του κόσμου

Στην 63η θέση κατατάχθηκε φέτος στη διεθνή λίστα "The Times Higher Education Young University Rankings 2019", το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο παραμένει πρώτο σε Κύπρο και Ελλάδα, ανάμεσα στα καλύτερα 70.
 
Σημειώνεται πως πέρσι το ΤΕΠΑΚ βρισκόταν στην 59η θέση της λίστας, ωστόσο φέτος ο αριθμός των πανεπιστήμιων που περιλαμβάνονταν στη λίστα με τα καλύτερα νεαρά πανεπιστήμια του κόσμου (κάτω των 50 ετών) ήταν μεγαλύτερος και συγκεκριμένα 351 σε σύγκριση με 250 το 2018.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, η κατάταξη βασίζεται στους ίδιους 13 δείκτες επιδόσεων όπως και το 2018, ωστόσο η μεθοδολογία αναπροσαρμόστηκε ώστε να αποδίδεται λιγότερη βαρύτητα στη φήμη των πανεπιστημίων.
 
Συνολικά, 60 χώρες σε όλη την Ευρώπη, την Αυστραλία, την Ασία, τη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική παρουσιάζονται στην όγδοη ετήσια έκδοση του πίνακα.
 
Το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Χονγκ Κονγκ κατέλαβε την πρώτη θέση για δεύτερη συνεχή χρονιά, ενώ στη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη θέση, αντίστοιχα, παραμένουν και τα πανεπιστήμια École Polytechnique Fédérale de Lausanne, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang (Σιγκαπούρη) και το Paris Sciences et Lettres - PSL Research Paris.
 
Το City University του Χονγκ Κονγκ κατατάσσεται στην πέμπτη θέση, ενώ το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (9η θέση) είναι το μόνο νεοεισερχόμενο στην κορυφή των 20.
 
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι για άλλη μια φορά η πιο αντιπροσωπευόμενη χώρα συνολικά με 34 πανεπιστήμια, τρία περισσότερα από πέρυσι, με επικεφαλής τα Brighton και Sussex Medical School, σε κοινή 36η θέση. Η Γαλλία είναι η δεύτερη με 24 πανεπιστήμια, ενώ η Αυστραλία και η Ισπανία είναι η τρίτες, με 22 πανεπιστήμια.
 
Στην ανακοίνωση, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου συγχαίρει το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη διεθνή κατάταξη των 351 κορυφαίων νεαρών πανεπιστημίων του κόσμου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας