Αποφάσεις-ανάσα για τα ΤΑΕΠ των νοσοκομείων του ΟΚΥπΥ

Σειρά αποφάσεων με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) του νοσηλευτηρίων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας(ΟΚΥπΥ), λήφθηκαν στο πλαίσιο σημερινής συνάντησης του υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου με τον ΟΚΥπΥ και τους Διευθυντές των ΤΑΕΠ.
 
Κατά τη σύσκεψη, που διήρκησε δύο ώρες, υπό τον υπουργό Υγείας, παρουσιάστηκαν λύσεις και τέθηκαν χρονοδιαγράμματα για την τοποθέτηση νέου ανθρώπινου δυναμικού, την ανανέωση του υφιστάμενου και την πραγματοποίηση εσωτερικών μετακινήσεων.
 
Παράλληλα, οι Διευθυντές των ΤΑΕΠ ενημερώθηκαν για την προκήρυξη δέκα θέσεων για στελέχωση των Τμημάτων. Ο στόχος ήταν να βρεθούν οι τρόποι εκείνοι που θα διευκολύνουν το προσωπικό που στελεχώνει τα Τμήματα για τη θερινή περίοδο.
 
Συμφωνήθηκε ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί, ώστε να εξευρεθούν μόνιμες λύσεις για την ομαλή λειτουργία των ΤΑΕΠ, όπως είναι ενδεχομένως η αύξηση του επιδόματος, θέματα εκπαίδευσης, κ.α.
 
Αποφασίστηκε επίσης ότι στις επόμενες τρεις εβδομάδες, θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση για την αξιολόγηση της πορείας των συμφωνηθέντων.
 
Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε στους παριστάμενους ότι οι λύσεις που δόθηκαν σήμερα δεν είναι οι ιδεατές ούτε οι τελικές.
 
Ο κ. Ιωάννου επανέλαβε ότι υπάρχει η βούληση για εξεύρεση οριστικών ρυθμίσεων και αναμένει ότι όλες οι πλευρές θα δείξουν κατανόηση και θα εργαστούν συλλογικά για την επίλυση του προβλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραλύουν τις Πρώτες Βοήθειες των κρατικών νοσηλευτηρίων οι γιατροί  

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα