Απειλούν με δυναμικά μέτρα οι καθηγητές αν δεν εφαρμοστούν οι αποφάσεις της ΜΕΠΕΥ

Με τη λήψη δυναμικών μέτρων απειλούν οι εκπαιδευτικοί Μέσης Εκπαίδευσης, αν δεν τηρηθούν οι αποφάσεις που πάρθηκαν στη ΜΕΠΕΥ, σύμφωνα με σχετικό ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ, στις 20 Ιουνίου 2019.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ, η Οργάνωση Εκπαιδευτικών αναφέρει πως η εφαρμογή των συμφωνηθέντων στην ΜΕΠΕΥ αποτελεί αδήριτη ανάγκη, προκειμένου να προχωρήσει ομαλά το έργο της στελέχωσης, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ:
Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ (ΠΣΓΑ), η οποία συνήλθε στη Λευκωσία στις 20 Ιουνίου 2019, ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα για το θέμα της «Υλοποίησης των αποφάσεων της ΜΕΠΕΥ»:

Με την ολοκλήρωση του θεσμικού διαλόγου στη ΜΕΠΕΥ, στις 22 Μαΐου 2019, σε σχέση με τα επίμαχα ζητήματα που προκάλεσαν την κρίση στον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης το περασμένο Καλοκαίρι, αναμένεται η υιοθέτηση και η εφαρμογή των συμφωνηθέντων μετά και από τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 18ης Ιουνίου 2019.

Συμπληρωματικά προς τα πιο πάνω υπογραμμίζεται για άλλη μια φορά ότι το εξωδιδακτικό έργο των καθηγητών και καθηγητριών της Μέσης Εκπαίδευσης, καθώς και οι διευκολύνσεις που παραχωρούνται σε αυτούς για την πραγμάτωση του πιο πάνω έργου, τεκμηριώνεται από την Έκθεση που συνέταξε η Οργάνωση το 2017 και η οποία κατατέθηκε στα πρακτικά της ΜΕΠΕΥ.
 
Ως προς την τήρηση των συμφωνηθέντων υπενθυμίζεται ότι στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 3ης Οκτωβρίου 2018, σε σχέση με το εν λόγω θέμα, αναφερόταν ρητώς ότι τη σχολική χρονιά 2019-2020 θα ισχύσουν όσα συμφωνηθούν από τις δύο πλευρές, στο πλαίσιο της ΜΕΠΕΥ. Συνεπώς, η εφαρμογή των συμφωνηθέντων στην ΜΕΠΕΥ αποτελεί αδήριτη ανάγκη, προκειμένου να προχωρήσει ομαλά το έργο της στελέχωσης, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς (2019-2020), η οποία θα πρέπει να ξεκινήσει χωρίς ταλαιπωρίες και προβλήματα.

Σε αντίθετη περίπτωση η ΠΣΓΑ εξουσιοδοτεί το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ να προβεί σε όλους εκείνες τις δέουσες ενέργειες που θα συμβάλουν στην επίτευξη του πιο πάνω στόχου, με λήψη  - αν αυτό απαιτηθεί - και δυναμικών μέτρων.

Δειτε Επισης

Νέες παράτυπες εργασίες στον Ακάμα καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις
Στήριξη στον ΚΟΑΠ δήλωσε ο ΓΓ ΑΚΕΛ στον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών
Ο ΣΕΑΠΕΚ καλεί αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων ΑΠΕ
Νέος γύρος διαβουλεύσεων με τα κόμματα για τους χαμηλόμισθους από την Ισότητα
Η ανάγκη πάταξης αθέμιτων πρακτικών για γεωργικά προϊόντα τέθηκε στην Επιτροπή Γεωργίας
Μη τήρηση δεσμεύσεων και αδράνεια για το Περνέρα διαπίστωσε η Βουλή
Επαφές Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τόκιο για συνεργασία σε έρευνα και καινοτομία
Ανακαλείται μείγμα για κοτόπουλο λόγω εντοπισμού αλλεργιογόνου ουσίας (pic)
Για τα μέτρα της Κύπρου για μείωση θαλάσσιας ρύπανσης μίλησε η Υπ. Περιβάλλοντος στο OOC-9
Ειδική μέθοδος για διάγνωση οστεοπόρωσης στο Κέντρο Υγείας Έγκωμης ΟΚΥπΥ