Σάββατο 7 Δεκ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Η «Αγκυρα-Καρδία» από την Οδησσό κοσμεί τη Λάρνακα 

  27/06/2019 12:22
Η «Αγκυρα-Καρδία» από την Οδησσό κοσμεί τη Λάρνακα 

Η «Αγκυρα-Καρδία» από την Οδησσό κοσμεί τη Λάρνακα 

  27/06/2019 12:22

Γλυπτό με τίτλο «Αγκυρα – Καρδία», δωρεά της πόλης της Οδησσού, κοσμεί το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή 21 Ιουνίου.
 
Το γλυπτό «που έχει ύψος 180 εκατοστά και πλάτος 120, είναι δωρεά της  Οδησσού, αδελφοποιημένης πόλης με την Λάρνακα. Το γλυπτό που αποτελεί δώρο ένδειξης αμοιβαίας εκτίμησης και συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων, τοποθετήθηκε στην Πλατεία παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο, στην είσοδο της μικρής αποβάθρας».
 
Για την τελετή αποκαλυπτήριων έφτασε στην Λάρνακα 12μελής αντιπροσωπεία από την Οδησσό με επικεφαλής τον Δήμαρχο Gennadiy Trukhanov.
 
Σε χαιρετισμό του κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων «ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε  ότι η δωρεά του γλυπτού της «Αγκυρας – Καρδίας» είναι η επισφράγιση των δεσμών των δύο πόλεων, αλλά πάνω απ’ όλα σηματοδοτεί τη μελλοντική καρποφόρα ανταλλαγή γνώσεων και εκδηλώσεων μεταξύ τους. Μέσα από την εδώ και χρόνια αδελφοποίηση Λάρνακας και Οδησσού» είπε «ανοίγονται νέοι δρόμοι συνεργασίας».
 
Ο κ. Βύρας εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση και τιμή για το γεγονός ότι το γλυπτό μεταφέρθηκε στη Λάρνακα επί δικής του δημαρχίας και σημείωσε ότι «με τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού, επισφραγίζεται περαιτέρω η αδελφοποίηση των δύο πόλεων, οι οποίες συνδέονται με στοιχεία πολιτισμού. Η δωρεά του γλυπτού θα συμβάλει στη συνέχιση μιας ισχυρής ιστορικής σχέσης η οποία θα σηματοδοτήσει αποφασιστικά την πορεία της Λάρνακας και της Οδησσού».

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Κύπρο Borys Humeniuk και μέλη της διπλωματικής Αποστολής στην Κύπρο, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, βουλευτές και άλλοι επίσημοι.

Η τελετή ολοκληρώθηκε μουσικά από την διάσημη σοπράνο της Οδησσού Odetta Imperialie, ενώ η Σχολή Χορού «Αθανασία» παρουσίασε παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας