Η Κύπρος τόνισε τη σημασία της επαναχρησιμοποίησης του νερού στο Συμβούλιο Περιβάλλοντος της ΕΕ

Τη μείζονα σημασία της επαναχρησιμοποίησης του νερού, ιδιαίτερα για κράτη μέλη όπως η Κύπρος τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα μείωσης των φυσικών υδάτινων πόρων, φαινόμενο που επιδεινώνεται λόγω της κλιματικής αλλαγής, τόνισε ο Αν. Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Ανδρέας Λουκά, στις εργασίες του Συμβουλίου Περιβάλλοντος της ΕΕ, νωρίτερα σήμερα στο Λουξεμβούργο, το οποίο συζήτησε για τον κανονισμό για την επαναχρησιμοποίηση των υδάτων. 

Όπως ανακοινώθηκε, ο Αν. Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας τόνισε σε παρέμβασή του και αναφερόμενος στην Κύπρο, ότι "η επαναχρησιμοποίηση των υδάτων στην Κύπρο συμβάλλει καταλυτικά στο υδατικό ισοζύγιο και την ικανοποίηση των αρδευτικών αναγκών μας".

Υπογράμμισε μάλιστα την σημασία "όπως το τελικό κείμενο του Κανονισμού, που θα προκύψει μέσα από τη διαβούλευση με τον Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διασφαλίζει την αναγκαία ευελιξία στα κράτη - μέλη που έχουν εδραιωμένη εμπειρία στον τομέα, έτσι ώστε να μην επιφέρει αχρείαστο διοικητικό κόστος, διατηρώντας παράλληλα τα υψηλά πρότυπα ποιότητας στα οποία η Κύπρος προπορεύεται".
 
Κατά την παρουσίαση της προόδου των διαπραγματεύσεων αναφορικά με το σύστημα παρακολούθησης των εκπομπών από τα πλοία, η Κύπρος τοποθετήθηκε υπέρ της ευθυγράμμισης του ευρωπαϊκού συστήματος με το παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού προκειμένου να αποφεύγεται αλληλοεπικάλυψη και δήλωσε έτοιμη να συζητήσει πρακτικές λύσεις προς την κατεύθυνση αυτή.
 
Τέλος σημειώνεται ότι το Συμβούλιο υιοθέτησε, επίσης, συμπεράσματα αναφορικά με τη μελλοντική ευρωπαϊκή στρατηγική για τα χημικά προϊόντα, ενώ συζήτησε και τον κύκλο παρακολούθησης της εφαρμογής της περιβαλλοντικής πολιτικής της ΕΕ.

Δειτε Επισης

Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ