Με ανοικτή ατζέντα η συνάντηση Χαμπιαούρη-ΟΕΛΜΕΚ

Συναντιούνται αύριο, στις 15:00, με ανοικτή ατζέντα, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης και η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ .
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας είπε ότι κατά την αυριανή συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, τα θέματα θα είναι ανοικτά.
 
«Φυσικά θα γίνει συζήτηση και όσον αφορά την αξιολόγηση του μαθητή», πρόσθεσε.
 
Σε ερώτηση αν θα επαναλάβουν στον Υπουργό Παιδείας, κατά την αυριανή τους συνάντηση, τη θέση της Οργάνωσης ότι είναι ενάντια στο θεσμό των τετραμήνων, ο κ. Χατζησάββας απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι οι αντιδράσεις συνεχίζονται και οι ενστάσεις συνεχίζουν να υφίστανται.
 
«Εμείς θέλουμε να υπάρξει μια ολοκληρωμένη και συνολική πρόταση για την αξιολόγηση του μαθητή. Δυστυχώς, η νομοθεσία είναι ελλιπέστατη. Πρέπει να ξέρει ο εκπαιδευτικός τι αξιολογεί, τι δεν αξιολογεί, να ξέρει ο μαθητής πως θα αξιολογείται. Η οργάνωση μας κατάθεσε μια πρόταση – πλαίσιο με κάποιες κατευθυντήριες γραμμές», συμπλήρωσε.
 
Απαντώντας σε ερώτηση αν κατά την αυριανή συνάντηση θα τεθεί και το θέμα των χαμηλών μέσων όρων, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι ενδεχομένως να γίνει κάποια συζήτηση .
 
«Δεν καθοριστήκαν κάποια θέματα. Θα είναι ανοικτή συζήτηση. Ο Υπουργός μπορεί να το θέσει και να δώσουμε και εμείς τις δικές μας εξηγήσεις», σημείωσε.
 
Ερωτηθείς ποια η θέση της ΟΕΛΜΕΚ για το πρόβλημα με τις χαμηλές βαθμολογίες, το οποίο παρουσιάζεται κάθε χρόνο, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι αυτή η εικόνα παρουσιάζεται για πάρα πολλά χρόνια και ουσιαστικά υπάρχει μια παραπλάνηση όσον αφορά τους μέσους όρους.
 
«Δεν μπορούμε να λέμε ότι κάποιος μαθητής έγραψε 20 στα μαθηματικά και επειδή κάποιος άλλος έγραψε 2, σημαίνει ότι ο μέσος όρος είναι το 10 ή το 11, άρα είναι απογοητευτική η κατάσταση. Αλλά θα πρέπει να εξετάσουμε για ποιο λόγο αυτός ο μαθητής έγραψε 2 ή 3 ή 4 και άρα πέφτουν οι μέσοι όροι. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι. Πολλοί μαθητές δεν ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ελλάδας. Αρκούνται απλώς με ένα απολυτήριο με την ελπίδα να βρουν όταν αποφοιτήσουν, όταν τελειώσουν το σχολείο, μια δουλειά. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επιρρίπτουμε συνεχώς τις ευθύνες πάνω στους καθηγητές, διότι οι καθηγητές μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας καταβάλουν πάρα πολλές προσπάθειες», συμπλήρωσε.
 
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Χατζησάββας, στις 10 αύριο το πρωί η ΟΕΛΜΕΚ θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δηλαδή ανάγκες, διορισμούς, κατανομή μόνιμων θέσεων, επαναδιορισμό συναδέλφων που εργάζονται την τρέχουσα σχολική χρονιά, κλπ.   
 
Τέλος, στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη μεταξύ των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ και ΠΑΣΥΔΥ στα γραφεία της ΠΑΣΥΔΥ, με θέμα συζήτησης το «Συνταξιοδοτικό Ανασφάλιστων Εκπαιδευτικών και άλλα συναφή θέματα».
 

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών