Τρίτη 12 Νοε, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Συνάντηση με την Γενική Διευθύντρια της DG EAC είχε ο Υπουργός Παιδείας

  26/06/2019 21:49
Συνάντηση με την Γενική Διευθύντρια της DG EAC είχε ο Υπουργός Παιδείας

Συνάντηση με την Γενική Διευθύντρια της DG EAC είχε ο Υπουργός Παιδείας

  26/06/2019 21:49
Αναφορά στην πολύ στενή σχέση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με τις υπηρεσίες της ΕΕ, έγινε κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησης του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη με τη Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG EAC) Θέμιδα Χριστοφίδου. 
 
Κατά τη συνάντηση, η κα Χριστοφίδου ενημέρωσε τον Υπουργό Παιδείας για την επιλογή των πρώτων 17 δικτύων ευρωπαϊκών πανεπιστήμιών, στα οποία περιλαμβάνεται η κοινοπραξία @AllianceYufe (Young Universities for the Future of Europe) στην οποία συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Κύπρου
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στην πολύ στενή σχέση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με τις υπηρεσίες της ΕΕ, οι οποίες συμβάλλουν εποικοδομητικά στην υλοποίηση των εθνικών μεταρρυθμίσεων, όπως για παράδειγμα την αξιοποίηση εμπειρογνωμοσύνης από το Structural Reform Support Service της Ε.Ε., καθώς και από τη διαδικασία μάθησης ομοτίμων (Peer Learning).
 
Έγινε επίσης αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τις νέες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα, τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Δικτύου Πανεπιστημίων.
 
Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζεται από την Κύπρο, εφόσον μπορεί να συμβάλει στη διεθνοποίηση του Ευρωπαϊκού Χώρου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στη βελτίωση της ποιότητας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Η κα Χριστοφίδου ενημέρωσε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού για την επιλογή των πρώτων 17 δικτύων ευρωπαϊκών πανεπιστήμιών, στα οποία περιλαμβάνεται η  κοινοπραξία @AllianceYufe (Young Universities for the Future of Europe) στην οποία συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ότι συμπεριλαμβάνεται στα πρώτα 17 «ευρωπαϊκά πανεπιστήμια».
 
Αναφερόμενοι  στα Ευρωπαϊκά  Προγράμματα  Erasmus+, Creative Europe και  European Solidarity Corps,  ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού  σημείωσε τα πολλαπλά οφέλη τους για την Κύπρο και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο θέμα της προσβασιμότητας των συμμετεχόντων.
 
Η κα Χριστοφίδου με τη σειρά της τόνισε τη σπουδαιότητα του Προγραμμάτων αυτών, τόσο στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης και της συμμετοχής σχολικών ιδρυμάτων και εκπαιδευτικών σε αυτό, όσο και στον τομέα του Πολιτισμού και της Νεολαίας.
 
Τέλος, η κα Χριστοφίδου επιβεβαίωσε την πρόθεσή της για τη συνέχιση της συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το Υπουργείο Παιδείας.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας