Έτσι σκάρταραν τον Ερμή και τον πούλησαν για παλιοσίδερα

Την άκρη του νήματος της σκανδαλώδους απόφασης για πώληση σε εξευτελιστική τιμή του αεροσκάφους της αστυνομίας  BN-2T islander «ΕΡΜΗΣ|, το 2012 για το ποσό των 150.00 ευρώ, βρήκε η ελεγκτική υπηρεσία της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες λειτουργοί του Γραφείου του Γενικού Ελεγκτή οι οποίοι δεν σταμάτησαν να ξεψαχνίζουν την υπόθεση βρήκαν το άτομο το οποίο παραπλάνησε το Υπουργικό Συμβούλιο για να πάρει την απόφαση να πουλήσει η Δημοκρατία όσα- όσα το αεροπλάνο και ο φάκελος θα πάρει εντός της Εβδομάδας τον δρόμο για το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.

Στην ετήσια έκθεσή του για το 2014, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης αναφερόταν στο ιστορικό της απόφασης για πώληση του αεροσκάφους καταλήγοντας στην διαπίστωση ότι υπάρχει θέμα αφού η ελεγκτική υπηρεσία μετά από έρευνα στο διαδίκτυο, εντόπισε τον Σεπτέμβριο 2013 σε ιστοσελίδα της εταιρείας Cormck Aircraft LTD εμπορική ονομασία της εταιρείας Islander Aircraft LTD που αγόρασε το αεροπλάνο, να ανακοινώνει την πώληση του, στην τιμή των 790.000 GBP (932.680 ευρώ). Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροπλάνο "Ερμής" πήγε στην Σκωτία αεροπορικώς... από τον ίδιο τον αγοραστή του.
 
Το πουλήσαμε για παλιοσίδερα
Να θυμίσουμε ότι το αεροσκάφος της αστυνομίας ούτε λίγο ούτε πολύ κρίθηκε άχρηστο και καθηλώθηκε γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς της δύναμης λόγο σοβαρών μηχανικών  προβλημάτων και μειωμένης επιχειρησιακής ικανότητας η οποία δεν ξεπερνούσε τα 40 χιλιόμετρα και άρα δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες της Δημοκρατίας.

Γινόταν ακόμη λόγος για πολύ υψηλό κόστος επισκευών οι οποίες μάλιστα ακόμα και αν γίνονταν δεν υπήρχε η εγγύηση ότι το αεροσκάφος λόγω παλαιότητας θα μπορούσε και πάλι να ανταποκριθεί. Αποτέλεσμα  το Υπουργικό Συμβούλιο να πάρει την απόφαση ότι το αεροσκάφος θα έπρεπε να πουληθεί λίγο πολύ για παλιοσίδερα.
 
Μετά από τα όσα ανέφερε στην έκθεσή του ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης από πλευράς αστυνομίας διενεργήθηκε πειθαρχική έρευνα η οποία δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.
Μετά από αυτό λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας «σηκώνοντας κάθε πέτρα» που μπορούσαν βρήκαν την άκρη της ιστορίας και εντός της εβδομάδας θα στείλουν τον φάκελο της υπόθεσης στον Γενικό Εισαγγελέα με αποδείξεις για  την εμπλοκή συγκεκριμένου άτομου στο παιγνίδι της παραπλάνησης του Υπουργικού Συμβουλίου.
 
Ένα αεροσκάφος αξιόπλοο από το 1960
Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στο διαδίκτυο για το αεροσκάφος το BN-2 Islander  κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1960  και σχεδιάστηκε για να μεταφέρει άτομα ή εμπορεύματα. Το αεροπλάνο είναι ένα από τα best-seller εμπορικά αεροσκάφη που παράγονται στην Ευρώπη. Αν και σχεδιάστηκε στη δεκαετία του 1960, πάνω από 750 αεροπλάνα βρίσκονται ακόμα σε υπηρεσία σε όλο τον κόσμο.
Αναφορικά με την επιχειρησιακή του ικανότητα στα χαρακτηριστικά του αεροπλάνου αναφέρεται ότι αυτό μπορεί να πετάξει χωρίς ανεφοδιασμό για 1,400 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροπλάνο "Ερμής" πήγε στην Σκωτία αεροπορικώς... από τον ίδιο τον αγοραστή του την στιγμή που οι ειδικοί έλεγαν στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι μπορούσε να πετάξει μόνο 40 μίλια……
  
 

Δειτε Επισης

Σεπτέμβρη και Νοέμβριο η διεξαγωγή κυβερνητικών εξετάσεων
Στην Κύπρο το χρυσό δελτίο του Τζόκερ-Κέρδισε πέραν των 5 εκατομμυρίων ευρώ
Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες στο καιρικό μενού-Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα