Τρίτη 12 Νοε, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Επιβάλλεται δραστική μείωση της έκθεσης των παιδιών στη μη ιονίζουσα ακτινοβολία

  24/06/2019 17:58
Επιβάλλεται δραστική μείωση της έκθεσης των παιδιών στη μη ιονίζουσα ακτινοβολία

Επιβάλλεται δραστική μείωση της έκθεσης των παιδιών στη μη ιονίζουσα ακτινοβολία

  24/06/2019 17:58
Η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου σε χαιρετισμό της στη συνέντευξη Τύπου  «Ζώντας με την τεχνολογία η υγεία των παιδιών παραμένει αναφαίρετο δικό τους δικαίωμα και δική μας υποχρέωση», είπε πως αποφασίστηκε όπως το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος να συμβάλει ενεργά στην εκστρατεία ενημέρωσης για την προφύλαξη και μείωση της έκθεσης των παιδιών στη μη ιονίζουσα ακτινοβολία.
 
Επισημαίνοντας  την αρχή ότι – Η καλύτερη Θεραπεία είναι η Πρόληψη – διατύπωσε την  άποψη ότι επιβάλλεται η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την ανάγκη δραστικής μείωσης της χρήσης και της έκθεσης των παιδιών και των εμβρύων στην ιονίζουσα ακτινοβολία, στη βάση της αρχής της προφύλαξης. Ιδιαίτερα στο σπίτι και το σχολείο, όπου τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία περνούν τουλάχιστον το 60-90% χρόνου τους.
 
Η Επίτροπος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τα  παιδιά ξεκινώντας από το στάδιο της κύησης μέχρι την εφηβεία εκτίθενται, καθημερινά, σε μη ιονίζουσα ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν οι ασύρματες συσκευές καθημερινής χρήσης και συνδέονται με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και σημεία πρόσβασης Wi-Fi όπως τα κινητά τηλέφωνα, τα tablets και άλλες ασύρματες συσκευές.
 
Η κ. Παναγιώτου συνεχάρη τέλος την Εθνική Επιτροπή «Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού» για τις άοκνες προσπάθειες της για την προστασία των παιδιών από περιβαλλοντικούς παράγοντες, τον Υπουργό Υγείας που μας στηρίζει και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών για το όλο στήσιμο της εκστρατείας.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας