Παρασκευή 6 Δεκ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Συνεχίζεται η προσπάθεια καταπολέμησης των κουνουπιών στο Δήμο Λάρνακας

  24/06/2019 17:55
Συνεχίζεται η προσπάθεια καταπολέμησης των κουνουπιών στο Δήμο Λάρνακας

Συνεχίζεται η προσπάθεια καταπολέμησης των κουνουπιών στο Δήμο Λάρνακας

  24/06/2019 17:55
Δεύτερο αεροψεκασμό για καταπολέμηση των κουνουπιών θα διενεργήσει ο Δήμος Λάρνακας στις 26 Ιουνίου.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Δήμος Λάρνακας συνεχίζει τους καθημερινούς ψεκασμούς για καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την πόλη με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές που περιβάλλουν τις Αλυκές λόγω της αυξημένης εκκόλαψης. Ταυτόχρονα με τον ψεκασμό των στάσιμων νερών κατά τις πρωινές ώρες, γίνονται και νυκτερινοί ψεκασμοί για καταπολέμηση ενηλίκων κουνουπιών και χειρονόμων.
 
Προστίθεται ότι λόγω της δυσβατότητας  που παρουσιάζεται σε περιοχές των Αλυκών κρίθηκε απαραίτητη η διενέργεια δεύτερου αεροψεκασμού.   

Ο αεροψεκασμός «για καταπολέμηση των κουνουπιών θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών και κατόπιν έγκρισης του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Κράτους, στην περιοχή των Αλυκών (από τις Καμάρες μέχρι το Παρατηρητήριο Πουλιών παρά το Παττίχειο) την Τετάρτη 26 Ιουνίου από τις έξι μέχρι τις 9 το πρωί. Εναλλακτική ημερομηνία σε περίπτωση μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών ή τεχνικών προβλημάτων θα είναι η Πέμπτη 27 Ιουνίου τις ίδιες ώρες». 
 
Σημειώνεται ότι «ο αεροψεκασμός θα επιχειρείται σε χαμηλό ύψος για καλύτερα αποτελέσματα και θα διεξάγεται με τη χρήση βιολογικών παρασκευασμάτων. Θα χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος της Μονάδας Πτητικών Μέσων του Τμήματος Δασών τύπου “Air Tractor 802".

Κατά την ώρα του ψεκασμού το μονοπάτι της φύσης από τις Καμάρες μέχρι το Στρατόπεδο της Αλυκής θα είναι κλειστό για το κοινό το οποίο καλείται όπως συνεργάζεται με τους αρμόδιους λειτουργούς του Δήμου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας