ΒΙΝΤΕΟ: Χαλασμός Κυρίου με καταρρακτώδεις βροχές και σφοδρούς ανέμους

Χαλασμός κυρίου επικρατεί από το μεσημέρι στην επαρχία Αμμοχώστου, όπως επίσης και σε μεμονωμένες περιοχές σε Λάρνακα και Λευκωσία.
 
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, κατέστησαν επικίνδυνους και ολισθηρούς δρόμους σε Άχνα, Ξυλογφάγου και Ξυλοτύμπου, ενώ το ίδιο σκηνικό παρατηρείται και σε Ορόκλινη, Σια και Φιλάνι.
Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, το σκηνικό με τις έντονες βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες και πιο συγκεκριμένα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.
Live η μεταβολή του καιρού:
Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
 
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις.
 
Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται σε υπήνεμες περιοχές να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά τοπικά στα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Αύριο, μετά τη διάλυση της τοπικής χαμηλής νέφωσης ή και αραιής ομίχλης, ο καιρός θα είναι σε αρκετές περιοχές κυρίως αίθριος.
Νεφώσεις όμως, που θα αναπτύσσονται αργότερα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδα κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Παροδικά το απόγευμα, στα νότια, θα πνέουν ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί το απόγευμα σε αρκετές περιοχές μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 25 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται σε υπήνεμες περιοχές να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά τοπικά στα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.
Το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται μετά το μεσημέρι πιθανώς να δώσουν μεμονωμένη βροχή, στα ορεινά ή και στο εσωτερικό.
 
Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, παραμένοντας κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ωστόσο από την Κυριακή αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
 
Βίντεο και φωτογραφίες από Καιρόφιλοι Κύπρου

Δειτε Επισης

Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου