Ο νέος πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ στον REPORTER-«Οι προτεραιότητες μου»

Τις προτεραιότητες του και τα ζητήματα στα οποία θα εστιαστεί ιεραρχεί μιλώντας στον REPORTER ο νέος πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας, ο οποίος διαδέχθηκε σήμερα στην προεδρία της συντεχνίας των καθηγητών, τον Γιάννο Σωκράτους.
 
Η αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ έγινε κατά τη σημερινή Παγκύπρια Συνδιάσκεψη της οργάνωσης, κατά την οποία, ανέλαβε επίσης καθήκοντα ως γενικός γραμματέας, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου.
 
«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρά εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά θέματα, ωστόσο προτεραιότητά μας είναι η βία και η παραβατικότητα που συναντούμε στα σχολεία, από μαθητές απέναντι σε συμμαθητές τους, αλλά και σε εκπαιδευτικούς», δήλωσε στον REPORTER ο νέος πρόεδρος της συντεχνίας των καθηγητών.
 
«Επίσης», συνέχισε ο κ. Χατζησάββας, «θα δώσουμε προτεραιότητα στην συνταξιοδοτική κάλυψη των ανασφάλιστων συναδέλφων μας». «Θέση της οργάνωσής μας, με βάση τις αποφάσεις της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ, είναι η ένταξη όλων των ανασφάλιστων συναδέλφων μας στο Υφιστάμενο Κρατικό Σχέδιο Συνταξιοδοτικών Δικαιωμάτων», είπε, προσθέτοντας πως σημαντικό θέμα που καλούνται να αντιμετωπίσουν είναι και το ζήτημα της αξιολόγησης του μαθητή.
 
«Για αυτό το θέμα και για το ζήτημα των εξετάσεων τετραμήνου», τόνισε, «η θέση μας είναι κατά των εξετάσεων στα τετράμηνα, με βάση τις πρόνοιες της νομοθεσίας στο θέμα αυτό. Αναμένουμε να γίνει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας την ερχόμενη εβδομάδα για το θέμα. Εμείς, ήδη, έχουμε καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση- πλαίσιο αναφορικά με το θέμα αυτό».

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΛΜΕΚ

 

Ο αποχαιρετισμός του Γιάννου Σωκράτους

Το δικό του αντίο είπε ο Γιάννος Σωκράτους, με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Ο κ. Σωκράτους τόνισε πως ήταν μια δύσκολη και κρίσιμη διετία για τον τομέα της εκπαίδευσης, αλλά διευθετήθηκαν πάρα πολλά ζητήματα και για αυτό το λόγο φεύγει με τη συνείδησή του καθαρή.

«Η προσπάθεια μας (για επίλυση θεμάτων που δεν κατέστη δυνατό να διευθετηθούν) δεν εξαντλείται σε θητείες και πρόσωπα, αλλά έχει να κάνει με σκοπούς και στόχους, που οι εκάστοτε εντεταλμένοι καλούνται να υπηρετήσουν και να επιτύχουν. Η προσπάθεια συνεχίζεται και όλοι μαζί θα πρέπει να παλέψουμε για όσα μας περιμένουν», ανέφερε στην ανάρτησή του.

Το «αντίο» του Φίλιου στον Γιάννο

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, «αποχαιρέτησε» το Γιάννο Σωκράτους, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού.

«Φίλε Γιάννο, οι συνδικαλιστικοί αγώνες και οι εκπαιδευτικές μάχες που μαζί δώσαμε, η πρωτοφανής ενότητα του εκπαιδευτικού κόσμου που επιτύχαμε θα μείνουν στην ιστορία της Εκπαίδευσης και των Οργανώσεών μας!», ανέφερε, μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του.

 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»