Κ. Πετρίδης: Στηρίζει τις τοπικές αρχές για υλοποίηση σύγχρονων κοινωφελών έργων τo ΥΠΕΣ

Το Υπουργείο Εσωτερικών θα βρίσκεται αρωγός στις προσπάθειες των τοπικών αρχών για υλοποίηση σύγχρονων κοινωφελών έργων που στόχο έχουν την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ανέφερε ο Κωνσταντίνος Πετρίδης.
 
Σε χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων του Εργου «Ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Πάνω Λευκάρων – Φάση Α» που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ ο Υπουργός ανέφερε ότι «το έργο αναδεικνύει την ιδιαίτερη ομορφιά των Λευκάρων και θα αποτελέσει εφαλτήριο για την περαιτέρω ανάπτυξη και την μελλοντική του πρόοδο. Μέρος του οράματος των τοπικών αρχών, ήταν η δημιουργία, μέσα από το έργο, συνθηκών οι οποίες θα συντελούσαν στην αναζωογόνηση του Δήμου και στην αναβάθμιση και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος»
 
Κάνοντας αναφορά στο έργο ο κ. Πετρίδης είπε πως «το όραμα άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά τον Νοέμβριο του 2016 με την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 κάτω από το Μέτρο  7: «Βασικές Υπηρεσίες και ανάπλαση χωριών σε Αγροτικές περιοχές», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), ένα πρόγραμμα που στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου».
 
Το συγκεκριμένο έργο, συνέχισε αποτελεί τρανή απόδειξη ότι το κράτος βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους της υπαίθρου, με προγραμματισμό και σχεδιασμό μιας περιφερειακής πολιτικής που θα επιφέρει ισόρροπη ανάπτυξη και ευημερία σε όλη την επικράτεια της Κύπρου, τις πόλεις και τα χωριά.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός αναφέρθηκε και στις ανισότητες που παρατηρούνται στις ορεινές αγροτικές κοινωνίες σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα και είπε πως η μείωση τους «αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς στόχους στους οποίους επενδύει τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και η Κυβέρνηση».
 
Αναφερόμενος στην έγκριση για συγχρηματοδότηση του έργου από τα Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε ότι «αποτελεί την ευόδωση των προσπαθειών της Τοπικής Αρχής, των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Υπουργείου Εσωτερικών. Η συγχρηματοδότηση αποτελεί το έναυσμα για την οικονομική αναζωογόνηση του Δήμου Λευκάρων με τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, αύξηση του αγροτουρισμού και τη λειτουργία νέων επιχειρήσεων και νέων θέσεων εργασίας».
 
Ο Υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με την μελλοντική ολοκλήρωση και της Β’ φάσης του έργου, τα Λεύκαρα θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο την χαρακτηριστική τους ομορφιά».

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια