Αρωγός στο όραμα του ΤΕΠΑΚ η κυβέρνηση

Η Κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός σε όλες τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να δει να υλοποιείται το όραμα του, ανέφερε, το βράδυ της Τετάρτης, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης,
 
Σε χαιρετισμό του κατά την πρώτη μέρα της φετινής τελετής αποφοίτησης του ΤΕΠΑΚ, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κηποθέατρο "Μάριος Τόκας, ο Κώστας Χαμπιαούρης διαμήνυσε πως είναι πεποίθηση του, αλλά και πολιτική βούληση της Κυβέρνησης, ότι μια χώρα που θέλει να ευημερήσει πρέπει να επενδύσει στην Παιδεία της και στις νέες γενιές.
 
"Αντιλαμβανόμενοι τη σημαντική διάσταση της Ανώτερης Εκπαίδευσης, ως πυλώνας αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού, υιοθετήσαμε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την ποιοτική αναβάθμισης της παρεχόμενης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης", συμπλήρωσε.
 
Μεταξύ των αναφορών του σε συγκεκριμένες ενέργειες που έγιναν και γίνονται προς το σκοπό αυτό, ο Υπουργός είπε πως, εξετάζεται και η δημιουργία Πανεπιστημιακής Γειτονιάς, με την παραχώρηση κρατικής γης και την αξιοποίηση της ως κινήτρου προσέλκυσης διακεκριμένων Κύπριων Ακαδημαϊκών της διασποράς αλλά και ξένων.
 
Είπε, επίσης, πως η Κυβέρνηση έχει αναπτύξει συνέργειες με το ΤΕΠΑΚ, "εκτιμώντας το πολυσήμαντο έργο που επιτελεί προς όφελος του συνόλου της κυπριακής κοινωνίας" και υπέδειξε ότι "σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η στήριξη που διαχρονικά η Πολιτεία παρέχει προς το Πανεπιστήμιο, όπως, μεταξύ άλλων, τα έργα που αφορούν την κτηριακή ανάπτυξη".
 
Το ΤΕΠΑΚ, συνέχισε, παραμένοντας σταθερά προσανατολισμένο στην εκπλήρωση των υψηλών ακαδημαϊκών και ερευνητικών του στόχων, υιοθετεί τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και την εξωστρεφή λειτουργία, επιδιώκοντας την ίδια στιγμή την αριστεία στην έρευνα και τη διασύνδεση της με την εκπαίδευση και την αγορά εργασίας.
 
Σημείωσε δε ότι, η σκληρή και μεθοδική δουλειά των πρυτανικών Αρχών και των ακαδημαϊκών, πιστώνεται με μια σταθερή ανοδική πορεία στις διεθνείς κατατάξεις, υπενθυμίζοντας τις διεθνείς διακρίσεις του αλλά και την παγκόσμια επιτυχία να εξασφαλίσει τη μοναδική έδρα της UNESCO στον τομέα της Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
 
Απευθυνόμενος προς τους απόφοιτους, ο κ.Χαμπιαούρης τους κάλεσε "με την ίδια σύνεση, μεθοδικότητα και προσήλωση, αλλά και με θάρρος και τόλμη, να συνεχίσετε στη νέα εκπαιδευτική ή επαγγελματική πορεία που ανοίγεται πλέον μπροστά σας" , ενώ τους υπέδειξε πως είναι πλέον σε θέση, να συμβάλουν στην προσπάθεια περαιτέρω κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της πατρίδας μας.
 
Εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι το ΤΕΠΑΚ θα συμβάλει, μέσα από τις δράσεις που αναπτύσσει, σε περισσότερες επιτυχίες και κατακτήσεις από αυτές που ήδη καταγράφονται, διαβεβαίωσε πως "η Κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός σε όλες τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες του".
 
"Από πλευράς της πολιτείας θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να δούμε να υλοποιείται το όραμα του", κατέληξε στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Παιδείας.
 
Τους απόφοιτους συνεχάρη ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Δρ. Πανίκος Φιλίππου, ενώ κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης πραγματοποιήθηκε και η τελετή αναγόρευσης του Δρ. Michael Molls, σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας.
 
Στο πλαίσιο της τελετής απονεμήθηκε το Α` και Β` Βραβείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, και ακολούθησαν τα βραβεία Πρωτευσάντων Φοιτητών κατά τμήμα/πτυχίο.
 
Φέτος αποφοίτησαν 591 νέοι επιστήμονες και συγκεκριμένα, 384 προπτυχιακοί 194 μεταπτυχιακοί και 13 διδακτορικοί φοιτητές, ενώ συνολικά από το 2011, η κοινότητα των αποφοίτων του ΤΕΠΑΚ απαριθμεί 3,974 μέλη.
 
Η τελετή αποφοίτησης συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα, στην παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας